ΚΚΕ Θεσπρωτίας | “Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις κατά των φασιστικών επιθέσεων”

Ανακοινωση

Οι θρασύδειλες και δολοφονικές επιθέσεις φασιστών εγκληματιών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έρχονται ως συνέχεια των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές κι αποτελούν επίθεση συνολικά κατά του λαού και της νεολαίας που δε θα μείνει αναπάντητη από το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χ.Α και σε μια περίοδο που ο λαός και η νεολαία οργανώνουν την πάλη τους απέναντι σε μια πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων, που διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή, που παίρνουν αγωνιστικό θάρρος από νικηφόρους αγώνες όπως αυτός των εργαζομένων στο e-food, οι ναζί ξαναβγαίνουν από το καβούκι τους για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Ανησύχησε το σύστημα απο τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκαν στην Ηγουμενίτσα και σε όλη τη Ελλάδα οι φετινές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» καθώς και όλες οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες νέοι ήρθαν σε επαφή με τις θέσεις και τις πρωτοπόρες ιδέες του Κόμματος.
Αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των κομμουνιστών που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης.
Για αυτά τα γεγονότα δεν είναι αθώοι όσοι κυβερνητικοί, πολιτικοί, δημοσιογραφικοί κι άλλοι παράγοντες του κατεστημένου, όλες αυτές τις μέρες, εξισώνουν την εγκληματική ναζιστική βία με την πάλη του λαού και τη δράση του ΚΚΕ, αναπαράγοντας την θεωρία των “δύο άκρων”. Με αυτό τον τρόπο αθωώνουν και τελικά οπλίζουν τα χέρια των φασιστών. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί διαχρονικά και στην περιοχή μας ο γνωστός συνεργάτης της ΣΙΑ Νίκολας Γκαίητζ που επιδιώκει με το αντικομμουνιστικό του βιβλίο «Ελένη», που γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κατ’ εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης, να αθωώσει την αγγλοαμερικανική επέμβαση στην Ελλάδα το 1944 – ’49. Να αντιστρέψει την ιστορία και να συκοφαντήσει το ΚΚΕ.
Πρωταγωνίστρια σε αυτήν τη θεωρία και τον αντικομμουνισμό είναι η ΕΕ, που εδώ και χρόνια επιχειρεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, χωρίς να σέβεται ούτε τα 20 εκατομμύρια νεκρούς της ΕΣΣΔ που τσάκισαν τον φασισμό.
Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ για την ανοχή προς αυτές τις ομάδες από στελέχη της και κρατικούς μηχανισμούς. Ακόμη παραμένουν ασύλληπτα τα γνωστά φασιστοειδή που δρουν και τρομοκρατούν παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή των δολοφονικών επιθέσεων έχουν κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές συγκεκριμένα στοιχεία ακόμη και φωτογραφικό υλικό.
Είναι βαθιά γελασμένοι κι ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πρωτοπόρα συμβολή τους στην οργάνωση των εργατικών λαϊκών αγώνων. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ δυναμώνει και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο, βάζοντας στο στόχαστρο το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, το φασισμό – ναζισμό.
Ο λαός και η νεολαία της Θεσπρωτίας, μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τα σωματεία και τους μαζικούς τους φορείς να απομονώσουν τους φασίστες παντού!
Να μη βρίσκουν τόπο να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο!
Με τη μαζική λαϊκή δράση λαός και νεολαία θα απομονώσουν και θα τσακίσουν τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Θεσπρωτίας να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΕΚΘ, τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα του νομού την Πέμπτη 14/10 στις 7:00 μμ στην πλατεία δημαρχείου



In this article

Join the Conversation