Τίμησαν τις Σουλιώτισσες σε Ζάλογγο και Σέλτσο στην ημέρα για την «Τιμή στην αυτοθυσία της Ελληνίδας» +Φωτογραφίες

Με την παρουσία του ομίλου απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Ζαλόγγεια 2021, με θέμα της εκδήλωσης: «Τιμή στην αυτοθυσία της Ελληνίδας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ωρωπού, αντι του του βράχου του Ζαλόγγου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.  Σύλλογοι από κάθε γωνιά της χώρας παρουσίασαν αξιόλογα δρώμενα και αναφορές από τις “δικές τους” γυναίκες, που προτίμησαν να πέσουν σε γκρεμό -συχνά μαζί με τα παιδιά τους- παρά να υποστούν την σκλαβιά και την ατίμωση.

Στην εκδήλωση βρέθηκε ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, αλλα και σωματεία περιοχών της Ελλάδας, με παραδείγματα αυτοθυσίας γυναικών στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας απο τους τούρκους, οπως από την Ξάνθη, την Άρτα, την Χίο, την Νάουσα, την Καλαμάτα και την Ακράτα.

Τη εκδήλωση μνήμης, άνοιξε ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου, με δρώμενο, αποδίδοντας, φόρο τιμής στην διαχρονική αυτοθυσία των Ελληνίδων μέσα στην ιστορία,  αποδίδοντας, τιμή στις ηρωικές και τραγικά θαρραλέες Σουλιώτισσες του Ζαλόγγου, της Ρηνιάσας και του Σέλτσου. Τιμή στο φρόνημα των γενναίων αυτών γυναικών του Σουλίου, που υπερασπίστηκαν τις ιδέες και τις αξίες της Ελευθερίας με ό,τι πολυτιμότερο είχαν: τη ζωή των παιδιών τους και τη δική τους.

Ο όμιλος απόδοσης τιμών και ιστορικής αναβίωσης Σουλίου ευχαριστει θερμά τους διοργανωτές, την Περιφέρεια, το Δήμο Πρέβεζας και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Καμαρίνας, Κρυοπηγής και Ωρωπού, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τους και τους συγχαίρουμε για την άψογη διοργάνωση τους. Ευχαριστεί επίσης, την κ. Δήμητρα Κοψάρη, την Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού του Δ. Πρέβεζας για τη συνεργασία.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος




In this article

Join the Conversation