Στο 53% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών Δ/βαθμιας της Θεσπρωτίας στην χτεσινή απεργία

Τι λέει η τοπική ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, χαιρετίζουμε την μεγάλη συμμετοχή στην απεργία που είχε ο κλάδος στον νομό μας με ποσοστό 53%. Εκφράσαμε με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή μας στην ακολουθούμενη πολιτική που προωθεί το ξεθεμελίωμα του αγαθού της δημόσιας παιδείας, την συρρίκνωση των σχολείων, την τρομοκράτηση και ψυχολογική εξουθένωση των εκπαιδευτικών.

Μια πολιτική που κατάφερε να έχει απέναντί της όλη την κοινωνία, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς και μόνους συμμάχους της τους σχολάρχες και τον ΣΕΒ.

Παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δυσχερείς, δεκάδες εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.

Πολλοί συνάδελφοι συγκεντρωθήκαμε αργότερα στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση της προαποφασισμένης παράστασης διαμαρτυρίας. Θέσαμε ζητήματα που αναφέρονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Επικεντρωθήκαμε στην αδιαφάνεια και αδικία των αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ, την πολυδιάσπαση και ταλαιπωρία πολλών συναδέλφων και την αδυναμία εκπόνησης προγράμματος στα σχολεία. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την απόφαση σύμπτυξης τμημάτων στα σχολεία μας και αρνηθήκαμε την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Επισημάναμε την δυσλειτουργία που θα προκύψει στα σχολεία καθώς και τον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι λόγω της πανδημίας .

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μας ενημέρωσε ότι «δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις αυτές, ότι δεν είναι δικές του και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι σχεδιαζόμενες συμπτύξεις». Είπε επίσης, «ότι η κατεύθυνση των συγχωνεύσεων δόθηκε με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο την Παρασκευή το μεσημέρι, χωρίς κάποια υπογραφή από κάποιον αρμόδιο παράγοντα».

Συναδέλφισες και συνάδελφοι, είμαστε σε εγρήγορση. Σε οποιαδήποτε απόφαση σύμπτυξης τμημάτων θα αντισταθούμε και θα αγωνιστούμε για να έχουμε
συμπαραστάτες τους μαθητές, τους γονείς και όλη την κοινωνία.

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω αποδυνάμωση του δημόσιου σχολείου, την ακύρωση του διδακτικού και παιδαγωγικού μας έργου, την διακινδύνευση της ζωής όλων μας.



In this article

Join the Conversation