Ποια τμήματα σχολείων συγχωνεύονται στη Θεσπρωτία | 13 συνολικά

Αντιδράσεις

Αντιδράσεις καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα για τις γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων που αποφάσισε αιφνιδιαστικά το υπουργείο Παιδείας ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και εν μέσω πανδημίας. Τα τελευταία 24ωρα στις τοπικές κοινωνίες επικρατεί αναβρασμός με τους συλλόγους γονέων και τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος γονέων του Γυμνασίου Παραμυθιάς, όπου τα 3 τμήματα της Α’ τάξης συγχωνεύονται σε 2 και στην Β΄ τάξη από 3 θα γίνουν 2 τμήματα. Η πρόεδρος του συλλόγου επισκέφθηκε μάλιστα τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, μεταφέροντας την αντίθεση του συλλόγου.

Εχτές Τετάρτη, γονείς μαθητών του Γυμνασίου Πλαταριάς, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση των 2 τμημάτων της Β’ τάξης σε 1.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόθεση του Υπουργείου Παιδεία είναι η συγχώνευση των 13 παρακάτω τμημάτων σχολείων της Θεσπρωτίας:

  • Γυμνάσιο Παραμυθιάς: Στην Α’ από 3 θα γίνουν 2 τμήματα και στην Β’ από 3 θα γίνουν 2 τμήματα. (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)
  • Γυμνάσιο Πλαταριάς: Στην Β’ από 2 θα γίνει 1 τμήμα (απώλεια 1 τμήματος για το σχολείο)
  • 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας: Στην Α’ από 4 θα γίνουν 3 τμήματα (απώλεια 1 τμήματος για το σχολείο)
  • Γυμνάσιο Φιλιατών: Στην Α’ από 3 θα γίνουν 2 τμήματα και στην Β’ από 3 θα γίνουν 2 τμήματα (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)
  • ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας: Στην Β’ από 5 θα γίνουν 4 τμήματα και στην Γ’ από 5 θα γίνουν 4 τμήματα (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)
  • 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Στην Α’ από 6 θα γίνουν 5 τμήματα και στην Β’ από 4 θα γίνουν 3 τμήματα (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)
  • 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Στην Α’ από 5 θα γίνουν 4 και στην Β’ από 4 θα γίνουν 3 τμήματα, συν 1 τμήμα κατεύθυνσης (απώλεια 3 τμημάτων για το σχολείο)




In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!