Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την συγχώνευση τμημάτων του Γυμνασίου Παραμυθιάς +Φωτογραφίες

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και μαθητές.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρήσαν το πρωί της Δευτέρας, γονείς μαθητών και μαθητές του γυμνασίου Παραμυθιάς, ύστερα από κάλεσμα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, παρουσία του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Γονεις και μαθητές διαμαρτύρονται για την συγχώνευση τμημάτων, που σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν ως αποτελέσματα το γυμνάσιο να χάνει 2 τμήματα.

Ο σύλλογος γονέων εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργείου παιδείας να προβεί σε συγχώνευση τμημάτων, την θεωρεί άδικη και αντιπαιδαγωγική, και προβλέπει πως θα προκαλέσει σειρά προβλημάτων και θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

“Ο συνωστισμός των παιδιών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών (τα οποία τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας με τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών), ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες COVID-19 καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμα εδώ και ο κορωνοϊός εξαπλώνεται αδιακρίτως στις νεαρές ηλικίες” τόνισαν στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Απο την μεριά του ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας δηλωσε αρνητικός στην απόφαση του υπουργείου για τις συγχωνεύσεις και σημείωσε πως βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και των γονέων.

Στην συνέχεια αντιπροσωπεία μαθητών και γονέων βρέθηκαν στο δημαρχείο Παραμυθιάς οπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο παιδείας και μέλη της επιτροπής παιδείας





In this article

Join the Conversation