Β. Γιόγιακας για αλλαγές στην εξέταση των υποψηφίων οδηγών | “Kαλοί οδηγοί, όχι χειριστές οχημάτων…”

+BINTEO

Η δημιουργία καλών οδηγών και όχι «χειριστών» οχημάτων είναι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην εξέταση των υποψηφίων οδηγών, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε σε διάφορες καινοτομίες του νομοσχεδίου όπως ο διπλός έλεγχος της ταυτοπροσωπίας των υποψηφίων, η οπτικοακουστική καταγραφή της πρακτικής δοκιμασίας, η αύξηση των εξεταστών με δημοσίους υπαλλήλους άλλων φορέων, η θεωρητική και πρακτική εξέταση σε πραγματικές καταστάσεις και συνθήκες, η αξιολόγηση των εξεταστών από επόπτες. Ο κ. Γιόγιακας σημείωσε ότι τοι νομοσχέδιο είναι μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας 2021-2030 που έχει στόχο να μειωθούν οι νεκροί και οι σοβαρά τραυματίες από τροχαία περιστατικά στη χώρα μας κατά 50%.

«Το νέο σύστημα για την απόκτηση άδειας οδήγησης φιλοδοξεί να ετοιμάσει καλούς οδηγούς. Και την ποιότητα του οδηγού τη φτιάχνει, αναμφίβολα, και η κυκλοφοριακή αγωγή, η οδική συμπεριφορά… Γιατί η κυκλοφοριακή μας αγωγή δείχνει την κοινωνική μας αγωγή. Γι’ αυτό και «πάνω στο τιμόνι» μπορεί να «βγαίνουν» αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αν λοιπόν θέλουμε να φτιάξουμε οδηγούς και όχι χειριστές οχημάτων», έχουμε ένα νομοσχέδιο που κινείται στο σωστό δρόμο», είπε ο βουλευτής Θεσπρωτίας στο κλείσιμο της ομιλίας του.
In this article

Join the Conversation