O δήμος Σουλίου για την απογραφή | Aπογραφόμαστε στον τόπο μας!!

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Σουλίου σας ενημερώνει πως η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021 θα διενεργεί την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά (φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω της ψηφιακής πύλης :www.gov.gr), θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών διενεργείται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17).

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Ο Δήμος Σουλίου παρακαλεί όλους τους δημότες να απογραφούν και αυτοί με τη σειρά τους, διότι τα οφέλη της απογραφής είναι τα εξής:

  • Διαμορφώνουμε έτσι το μέλλον της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της χώρας.
  • Με βάση τον πληθυσμό μας χαράσσονται πολιτικές για νέες υποδομές και υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή μας και γίνεται σωστά η κατανομή των βουλευτικών εδρών.
  • Τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού μας αξιοποιούνται στις έρευνες της επιστημονικής κοινότητας και την επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Στην απογραφή στηρίζονται όλες οι έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης, την απασχόληση και την οικονομία μας.
  • Τα αποτελέσματα της απογραφής εν τέλει, συνθέτουν την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας στην οποία ζούμε και δημιουργούμε.




In this article

Join the Conversation