Γιατί το Dune είναι μία από τις ταινίες με την καλύτερη βαθμολογία για το 2021

Η καινούργια ταινία του Denis Villeneuve έχει καταφέρει σε λιγότερο από ένα μήνα κυκλοφορίας να συγκαταλέγεται στις καλύτερες ταινίες του 2021.

Τι είναι το Dune και ποιά είναι η βαθμολογία του

Η καινούργια ταινία του Denis Villeneuve έχει καταφέρει σε λιγότερο από ένα μήνα κυκλοφορίας να συγκαταλέγεται στις καλύτερες ταινίες του 2021.

Η δεύτερη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Frank Herbert στη μεγάλη οθόνη έχει στεφθεί με επιτυχία αφού οι κριτικές των ειδικών είναι το λιγότερο καλές.

Για να καταλάβει κανείς για τι ακριβώς μιλάμε η ταινία έχει αυτή τη στιγμή 8,2 βαθμολογία στο IMDb. Με λίγα λόγια, η παραγωγή κατάφερε να μεταφέρει τον θεατή σε ένα καινούργιο κόσμο και να τον κάνει να ανυπομονεί για την επόμενη. Ας δούμε το γιατί.

Γιατί το Dune έχει αποσπάσει τόσο καλές κριτικές

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η ταινία έχει καταφέρει να πάρει τόσο καλές κρητικές. Από τους ηθοποιούς που παίζουν στη ταινία και τα γραφικά μέχρι το σενάριο και την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, το Dune φαίνεται να αξίζει την θετική αξιολόγηση.

Ας εξετάσουμε τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρέασαν θετικά τις κριτικές τόσο του κόσμου όσο και των ειδικών.

Το μέλλον και το είδος της ταινίας (sci-fi)

Το Dune έχει θέσει τον εαυτό του σε ένα μέλλον που η τεχνολογία παίζει τον κύριο ρόλο. Αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί είναι, αφού στην ουσία η ταινία προσπαθεί να δείξει πως η τεχνολογία θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στα επόμενα χρόνια της ανθρωπότητας.

Ήδη, η τεχνολογία έχει τρομερή άνοδο σε πολλούς τομείς. Όντως, βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να ασχολείται με αυτήν για την διασκέδαση του.

Σε τομείς όπως το gaming, νέες τεχνολογίες σαν το VR (εικονική πραγματικότητα) προσφέρουν μία φουτουριστική εμπειρία. Το ίδιο ισχύει και σε επιχειρήσεις όπως τα ιντερνετικά καζίνο NetBet. Με διαδραστικές ζωντανές μεταδώσεις και εντυπωσιακά γραφικά, η διαδικτυακή διασκέδαση έχει ήδη αλλάξει επίπεδο.

Έτσι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του καταπληκτικού σεναρίου ο Denis Villeneuve κατάφερε να δημιουργήσει ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Το σενάριο και οι ηθοποιοί

Το σενάριο δεν θα μπορούσε να μην είναι επίσης συναρπαστικό αφού είναι βασισμένο στο πολυβραβευμένο βιβλίο του Frank Herbert. Ενεργειακές ασπίδες, πελώρια σκουλήκια και γιγαντιαία διαστημόπλοια είναι μόνο κάποια από τα πράγματα που θα συναντήσει κανείς βλέποντας το Dune.

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε και στους ηθοποιούς της ταινίας. Ονόματα όπως οι Jason Momoa, Stellan Skarsgard, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac και νέοι ηθοποιοί όπως ο Timothee Chalamet και η Zendaya, σχηματίζουν ένα τρομερά δημοφιλές και ταυτόχρονα ταλαντούχο σύνολο.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη παρακολουθήσει την ταινία Dune, πόσοι από αυτούς όμως ξέρουν ότι το βιβλίο του Frank Hubert είχε γίνει ταινία και αρκετά χρόνια πριν; Πιο συγκεκριμένα το 1984 ο David Lynch είχε μεταφέρει το βιβλίο στον κινηματογράφο αλλά η ταινία του δεν απόσπασε καλές κριτικές.

Το γιατί, κρύβεται κατα πολύ μεγάλο ποσοστό στην τεχνολογία που υπήρχε τότε για τα γυρίσματα μιας ταινίας σε σύγκριση με το σήμερα. Τα σκουλήκια της ερήμου Shai-Hulud όπως και τα διαστημόπλοια ή οι ικανότητες που δίνει το μπαχαρικό μελάνζ πλέον μεταφέρονται με εντυπωσιακό τρόπο στην οθόνη μέσω των CGI γραφικών.

Το σίγουρο είναι πως η ταινία μας άφησε με την αίσθηση της ανυπομονησίας για να δούμε την επόμενη. Ας ελπίσουμε πως και οι επόμενες ταινίες της σειράς Dune θα είναι εξίσου επιτυχημένες.

In this article

Join the Conversation