Β. Γιόγιακας για τον Προϋπολογισμό | H οικονομία μας ξεπερνά τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων δύο χρόνων

+BINTEO

«Το 2022 είναι η χρονιά στην οποία η οικονομία μας ξεπερνά οριστικά τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων δύο χρόνων» τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του 2021 ήταν αποτέλεσμα της «αναθέρμανσης» της οικονομικής δραστηριότητας, μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά κυρίως των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που το 2021 έφτασαν περίπου τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ και συνολικά τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ τη διετία 2020-2021. Αναφέρθηκε επίσης σε μέτρα που συνεχιστούν το 2022 όπως το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, η μείωση του ποσού που επιστρέφεται σε όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι μειωμένες συντελεστές ΦΠΑ το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και η προσθήκη 50.000 νέων θέσεων στο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέτρα για την στήριξη λόγω των ανατιμήσεων σε ρεύμα και ενέργεια όπως η επιδότηση όλων των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας στη χαμηλή τάση για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες, η αύξηση των ποσών και των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης και η αναστολή χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας στα αγροτικά και βιομηχανικά τιμολόγια για πέντε μήνες. Στάθηκε εξάλλου στις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις προς τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλό εισόδημα, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα άτομα με αναπηρία ενώ σημείωσε ότι για πρώτη φορά στον Προϋπολογισμό προβλέπεται ένα αξιοπρεπές, ελάχιστο επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων για τους ομογενείς από τη Βόρεια Ήπειρο. «Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, μάς δίνουν ωστόσο πολλούς λόγους να ευελπιστούμε ότι τα δύσκολα είναι πια πίσω μας!» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Βασίλης ΓιόγιακαςIn this article

Join the Conversation