Άσκηση της Πυροσβεστικής στο Γαρδίκι,

2010-04-22 21:56:14 Η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου πραγματοποίησε σήμερα 22 Απριλίου 2010 και ώρα 09:00, άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2010», η οποία περιελάμβανε...

2010-04-22 21:56:14

Η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου πραγματοποίησε σήμερα 22 Απριλίου 2010 και ώρα 09:00, άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2010», η οποία περιελάμβανε κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στο Δ/Δ Γαρδικίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Δασαρχείου Ιωαννίνων, του ΕΚΑΒ, της VIII Μεραρχίας , το πεζοπόρο τμήμα της Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου και πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Διοίκηση Π.Υ. Ιωαννίνων και την 5η ΕΜΑΚ.

Επίσης την άσκηση παρακολούθησαν και οι Διοικητές όλων των Π.Υ. Περιφέρειας Ηπείρου.  Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης, που αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς, ήταν η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων ενόψει της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και εφαρμόστηκαν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες βάση του σεναρίου της. Την όλη επίβλεψη και τον συντονισμό της άσκησης είχε ο Διοικητής των Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου Αρχιπύραρχος Σταυρόπουλος Χρήστος.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!