Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου,

2010-04-27 12:46:56 Συνεδρίασε εχθές το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παραμυθιάς σε συνεργασία με φορείς της πόλης με θέμα τον τόπο και τρόπο διεξαγωγής του φετινού Λαμπόβου....

2010-04-27 12:46:56

Συνεδρίασε εχθές το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παραμυθιάς σε συνεργασία με φορείς της πόλης με θέμα τον τόπο και τρόπο διεξαγωγής του φετινού Λαμπόβου. Η συνεδρίαση ήταν προκαταρκτικού χαρακτήρα και κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις και από τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και από τους φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος.

Η συνεδρίαση έκλεισε με  ομόφωνη απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή του Λαμπόβου. Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, του Εμπορικού Συλλόγου και των εμπόρων της Παραμυθιάς που συμμετέχουν στο παζάρι του Λαμπόβου. Σε πρώτη εκτίμηση φαίνεται πως τη διοργάνωση θα την αναλάβει ο Δήμος Παραμυθιάς, απομακρύνοντας τους μεσάζοντες από την όλη διαδικασία. Η κατασκευή δε των παραγκών θα γίνει από εργολάβο μέσω διαγωνισμού, ο οποίος δε θα έχει κανενός είδους άλλη ανάμειξη με τη διοργάνωση πέραν της κατασκευής. Σχετικά με την χωροθέτηση του παζαριού η αρχική πρόταση ήταν να παραμείνει στον ίδιο χώρο που έγινε και πέρυσι.

Ο Εμπορικός Σύλλογος πρότεινε φυσικά να υπάρξει αλλαγή με κατεύθυνση προς τον πεζόδρομο, ώστε να τονωθεί και η τοπική εμπορική κίνηση. Επιπλέον, ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε όλος ο σχεδιασμός να βασιστεί στο τρίπτυχο μεγιστοποίησης των εσόδων του δήμου, μεγιστοποίησης του οφέλους της τοπικής εμπορικής αγοράς, εκμεταλλευόμενοι τόσο την αυξημένη επισκεψιμότητα, όσο και την πάταξη του παραεμπορίου και μεγιστοποίησης του οφέλους των καταναλωτών, επενδύοντας σε μία ποιοτικότερη διοργάνωση και διεξαγωγή του παζαριού ενώ παράλληλα πρότεινε και την ταυτόχρονη διεξαγωγή και άλλων εκδηλώσεων, πολιτιστικών και εμπορικών την εβδομάδα του Λαμπόβου.

Μένει φυσικά να συνεδριάσει η επιτροπή και να ρυθμιστούν εκτενώς όλα τα παραπάνω. Όπως και να έχει η πρωτοβουλία του Δήμου μας να κινηθεί εγκαίρως για το ζήτημα αυτό είναι από μόνη της αξιέπαινη και σίγουρα θα επιλυθούν πολλά από τα προβλήματα που προέκυπταν τις προηγούμενες χρονιές.

In this article

Join the Conversation