Διαφωνία στον τρόπο κατασκευής της γέφυρας Αχέροντα,

2010-04-28 19:00:43 Συντάκτης:  Ναυτεμπορική . Την αντίθεσή του στον τρόπο κατασκευής της γέφυρας της Γλυκής, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, εκφράζει ο Νομάρχης Πρέβεζας, Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος επισκέφθηκε πριν...

2010-04-28 19:00:43

Συντάκτης:  Ναυτεμπορική

.

Την αντίθεσή του στον τρόπο κατασκευής της γέφυρας της Γλυκής, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, εκφράζει ο Νομάρχης Πρέβεζας, Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες την περιοχή, συνοδευόμενος από συνεργάτες του αλλά και από μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πρέβεζας.

Η μελέτη της συγκεκριμένης γέφυρας είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, χωρίς να λάβουν γνώση οι Νομαρχίες και την ευθύνη κατασκευής της έχουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσπρωτίας, μετά από προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν με τη Διεύθυνση Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από πολίτες, οι οποίοι τονίζουν ότι η κατασκευή της γέφυρας επί της Εθνικής Οδού Αρχάγγελου-Νεράϊδας, η οποία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα «τύπου Μπέλεϋ», θα έχει πολύ αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Αχέροντα και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας, κυρίως στο τμήμα εντός των ορίων του νομού Πρέβεζας.

«Δυστυχώς, ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομάρχης Πρέβεζας μετά την επίσκεψή του στην περιοχή, δεν ζητήθηκε ποτέ η γνώμη μας για το συγκεκριμένο έργο, αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του γειτονικού Νομού και της Περιφέρειας όφειλαν όχι μόνο να μας ενημερώσουν αλλά και να ζητήσουν τις σχετικές εγκρίσεις από τις υπηρεσίες μας, αφού εκτελείται έργο εντός του νομού μας επί Εθνικής Οδού της οποίας έχουμε την ευθύνη συντήρησης και αστυνόμευσης.

Είμαστε υποχρεωμένοι, μετά από διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών της περιοχής να λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου τουλάχιστον να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια και να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα».

Μετά από αυτά, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Πρέβεζας, με έγγραφό της ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την μελέτη και επίβλεψη κατασκευής του έργου, σε ειδική τεχνική σύσκεψη να παρουσιάσουν το σύνολο των μελετών, μαζί με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τις μελέτες κυκλοφοριακής σύνδεσης, επειδή όπως διαπιστώθηκε δεν έχει προβλεφθεί ούτε η σύνδεση με τις πηγές του Αχέροντα και η λύση που προτείνεται είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η σύσκεψη προτείνεται να πραγματοποιηθεί πριν την ολοκλήρωση του έργου, ώστε να γίνουν όλες οι δυνατές βελτιώσεις, προκειμένου όπως αναφέρεται στο έγγραφο, να αποφευχθούν κακοτεχνίες και λάθη έστω και την τελευταία στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι η Νομαρχία Πρέβεζας, μέσω των υπηρεσιών της, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου και θα προσπαθήσει με τις παρεμβάσεις της να βελτιώσει την οδική ασφάλεια στην περιοχή. … 15

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!