Δήμος Σουλίου – O νέος Δήμος,

2010-04-28 21:18:30 Το όνομα Παραμυθιά σαν δήμος να το ξεχάσετε. Και αυτό γιατί ο νέος Δήμος θα ονομάζετε δήμος Σουλίου. Ο νέος δήμος που προκύπτει από την συνένωση...

2010-04-28 21:18:30

Το όνομα Παραμυθιά σαν δήμος να το ξεχάσετε. Και αυτό γιατί ο νέος Δήμος θα ονομάζετε δήμος Σουλίου. Ο νέος δήμος που προκύπτει από την συνένωση των δήμων Παραμυθιάς και Αχέροντα και τις κοινότητας Σουλίου, θα έχει έδρα την Παραμυθιά και ως ιστορική έδρα τη Σαμονίβα Σουλίου. Η απόφαση αυτή όπως φαίνεται πάρθηκε από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών για να μετριάσει τις αντιδράσεις των Σουλιωτών αλλά ανοίγουν ένα νέο μέτωπο, αυτή την φορά με την Παραμυθιά, η σύσταση της οποίας προϋπήρχε αυτής του Σουλίου.  Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι φωνές που βλέπουν θετικά την αλλαγή της ονομασίας του δήμου, τόσο για ιστορικούς όσο και για εμπορικούς λόγους. Με ενδιαφέρον περιμένουμε τις αντιδράσεις των επομένων ημερών, καθώς όσοι αντιδρούν με την αλλαγή του ονόματος, υπόσχονται δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Αναλυτικά οι νέοι δήμοι στην Θεσπρωτία είναι οι εξής:

  • Δήμος Σουλίου με έδρα τη Παραμυθιά και ιστορική έδρα τη Σαμονίδα Σουλίου αποτελούμενος από τους δήμους α. Παραμυθιάς β. Αχέροντα και τη κοινότητα Σουλίου, οι οποίοι καταργούνται.
  • Δήμος Ηγουμενίτσας με έδρα την Ηγουμενίτσα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ηγουμενίτσης β. Συβότων γ. Μαργαριτίου και τη κοινότητα Πέρδικας, οι οποίοι καταργούνται.
  • Δήμος Φιλιατών με έδρα τις Φιλιάτες αποτελούμενος από τους δήμους α. Φιλιατών β. Σαγιάδας και γ. Παραποτάμου, οι οποίοι καταργούνται.
In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!