Απάντηση του group κατά της μετονομασίας του Δήμου

2010-05-03 23:06:48 Συντάκτης – Αλέξανδρος Σπ. Τσίπης   Με απορία διάβασα την επιστολή του κυρίου Λιάκου. Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω πότε συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο νέων της...

2010-05-03 23:06:48

Συντάκτης – Αλέξανδρος Σπ. Τσίπης

 

Με απορία διάβασα την επιστολή του κυρίου Λιάκου. Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω πότε συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο νέων της Παραμυθιάς. Αν δεν συνεδρίασε δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κύριος Λιάκος να μιλά εκ μέρους του συμβουλίου και να καταφέρεται εναντίων 850  συμπατριωτών του που θέλουν να παραμείνει ο δήμος, δήμος Παραμυθιάς. Πολύ θα ήθελα να μας δώσει τα πρακτικά και να μας πει από πόσα μέλη του συμβούλιου έχει εξουσιοδοτηθεί ώστε να είναι απολύτως αντίθετος στο να παραμείνει ο δήμος με το ονομα της Παραμυθιάς. Στο γκρουπ στο facebook του οποίου είμαι και ο δημιουργός και για το όποιο μιλάει ειρωνικά, υπάρχουν μέλη από το συμβούλιο νέων.

Ακούσαμε κριτική και καμία πρόταση. Ναι εγώ ζω μακριά από την παρτίδα μου. Αυτό κύριε μου σημαίνει πως δεν θα έχω γνώμη; Γιατί το αναφέρεις;

Το Σούλι έχει την δική του ιστορία και η Παραμυθιά την δικιά της. Τι σχέση έχει η Παραμυθιά με το Σούλι όσο αφόρα την ιστορία; Μήπως θέλει να καπηλευτούμε την ιστορία του Σουλίου για προσωπικό μας όφελος; Ιστορική ανακατανομή είναι να κάνουμε 2 ξεχωριστές ιστορίες αχταρμά.  Οι κοινωνικοοικονομικές αλλαγές είναι σχετικές με τις προοπτικές της Παραμυθιάς στο Τουρισμό. Προφανώς και η αλλαγή δεν θα προσφέρει τίποτα σε αυτόν τον τομέα. Ισα ισα που θα δημιουργήσει προβλήματα.

Ρωτά για την ομάδα του Ποδόσφαιρου. Δεν ήταν επιλογή μας αλλά και να ήταν ίσως να επιλέγαμε το ίδιο όνομα. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την μετονομασία του δήμου. Δηλαδή αν το υπουργείο αποφάσισε να λεγόμασταν «Θύελλα», θα το δεχόμασταν επειδή υπάρχει ομάδα ποδοσφαίρου Θύελλα Γκρικας;

Σε επιστολή που έστειλα και στο δημαρχείο και στον Κατσουρα και στο υπουργείo Εσωτερικών και στην Παραμυθιά Online, και στην Ελευθεροτυπία ανάφερα πως ορισμένοι Παραμυθιώτες έδωσαν το πράσινο φως για την αλλαγή του ονόματος. Ελπίζω να μην έχει σχέση με αυτούς η επιθετική επιτολή.

Κρίμα για τους νέους της Παραμυθιάς που όπως πάντα από την εποχή που αντιδρούσαν στο να γίνει η Παραμυθιά παραδοσιακός οικισμός με στέγες κλπ, υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι που της στερούν το δικαίωμα στο όνειρο.

Τελειώνοντας να τονίσω πως είχαμε πολύωρες συζητήσεις με αρκετούς νέους οραματιστές και φυσικά υπήρχαν διαφορές σε επιμέρους ζητήματα. Στην ουσία όμως όλοι συμφωνήσαμε στο ότι δεν θέλουμε να αλλάξει το όνομα. Σε αυτό μας έχουν ακολουθήσει πάνω από 850 άτομα έστω και ο κύριος Λιάκος δεν τα παίρνει σοβαρά υπόψη. Αντιλαμβάνομαι πως είναι ενοχλητικό μερικοί οραματιστές δραστηριοποιούνται ενώ κάποιο συμβούλιο νέων ακολουθεί την δημοτική αρχή στην απραξία.

 

ανακατανομή η [anakatanomí] O29 : η ενέργεια του ανακατανέμω . [λόγ. ανα- κατανομή μτφρδ. γαλλ. redistribution]

ιστορικός -ή -ό [istorikós] E1 : που έχει σχέση με την ιστορία.που ανήκει ή αναφέρεται στην επιστήμη της ιστορίας:

 

Παρακαλώ να δημοσιευτεί

Αλέξανδρος Σπ. Τσίπης

In this article

Join the Conversation