Στα χαρακώματα οι Νομάρχες για την γέφυρα της Γλυκής

2010-05-10 12:36:35 Δύο Νομάρχες της Ηπείρου «μαλώνουν» για μια γέφυρα… Που κοντεύει να γίνει… γιοφύρι της Άρτας. Αφού και καθυστερεί στην κατασκευή της, αλλά και αποτελεί αντικείμενο έριδας....

2010-05-10 12:36:35

Δύο Νομάρχες της Ηπείρου «μαλώνουν» για μια γέφυρα… Που κοντεύει να γίνει… γιοφύρι της Άρτας. Αφού και καθυστερεί στην κατασκευή της, αλλά και αποτελεί αντικείμενο έριδας. Πρόκειται για την γέφυρα του ποταμού Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς (στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας).

Ο Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου κατηγορεί τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας ότι «δεν έλαβαν υπόψη τις πολύ αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η νέα γέφυρα στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της Πρέβεζας, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσει εντός του Νομού μας, επί της Εθνικής Οδού, της οποίας έχουμε την ευθύνη συντήρησης και αστυνόμευσης».

«Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τη μελέτη», απαντά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας.

Αλλά ο κ. Ιωάννου, βάζει και άλλο ζήτημα: «Ποτέ δεν ζητήθηκε η γνώμη μας για το συγκεκριμένο έργο, αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του γειτονικού Νομού όφειλαν όχι μόνο να μας ενημερώσουν, αλλά και να υποβάλλουν αίτημα για τις σχετικές εγκρίσεις. Επιπλέον δεν προβλέπεται σύνδεση με τις πηγές του Αχέροντα». «Δεν είχαμε καμία τέτοια υποχρέωση», υποστηρίζουν από την πλευρά της Νομαρχίας Θεσπρωτίας. «Ακολουθήσαμε τη νόμιμη και επιβαλλόμενη οδό σʼ όλη τη διαδικασία».

Όμως ο κ. Ιωάννου επιτίθεται ακάθεκτος: «Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, προκειμένου τουλάχιστον να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια και να μη θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα».

Αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και ο… νοών νοείτω!

In this article

Join the Conversation