Στις καλένδες η αποχέτευση της Παραμυθιάς

2010-05-12 23:41:59 Δύο χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που η  Περιφέρεια Ηπείρου είχε ανακοινώσει την ένταξη στο Περιφερικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου το έργο της αποχέτευσης της Παραμυθιάς....

2010-05-12 23:41:59

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που η  Περιφέρεια Ηπείρου είχε ανακοινώσει την ένταξη στο Περιφερικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου το έργο της αποχέτευσης της Παραμυθιάς. Η σχετική μελέτη είχε τίτλο: «Οριστική Μελέτη αποχέτευσης εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και μελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας ακαθάρτων των Δ.Δ. Παραμυθιάς και Καρυωτίου» με Τελικό Δικαιούχο το Δήμο Παραμυθιάς. Ο προϋπολογισμός του έργου, όπως είχε ανακοινωθεί, ανέρχεται σε  488.500 € (τότε), ενώ το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης, μιλούσε για το τέλος του 2008 (!!!). Φυσικά το έργο όχι απλά δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει καν αρχίσει. Η αποχέτευση ήταν το βασικό αίτημα του Δήμαρχου Παραμυθιάς κ. Σιώζιου Γεώργιου σε συνάντηση που είχε με την νέα Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Γεωργακοπούλου Δήμητρα χωρίς όμως να λάβει κάποια ξεκάθαρη δεσμευτική απάντηση.

Η καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου της αποχέτευσης αφήνει πίσω τις μελέτες που αφορούν την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Παραμυθιάς και την πλακόστρωση ολόκληρης της οδού Κ. Καραμανλή, και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται ως ζωτικής σημασίας.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!