Καλλικράτης, οριστική η αλλαγή της ονομασίας του Δήμου

2010-05-14 22:50:02 Με δύο αλλαγές στην Ήπειρο σε ότι αφορά στο χωροταξικό, κατατέθηκε σημερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης». Οι αλλαγές φυσικά δε αφορούν την Παραμυθιά, μιας και...

2010-05-14 22:50:02

Με δύο αλλαγές στην Ήπειρο σε ότι αφορά στο χωροταξικό, κατατέθηκε σημερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης». Οι αλλαγές φυσικά δε αφορούν την Παραμυθιά, μιας και κάνεις επίσημος φορέας αυτόδιοικητικός ή μη, δεν μπήκε στον κόπο να εκφέρει ούτε καν την γνώμη του είτε θετική είτε αρνητική κατά την διάρκεια της διαβούλευσης, για την ονομασία του Δήμου Παραμυθιάς, εκτός από διαδικτυακό γκρουπ πολιτών που απαριθμεί πάνω από 1000 μέλη. Αξιοσημείωτο είναι το ερώτημα για το ποιος εκπροσωπεί τα 1000 και πλέον μέλη στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και το πώς θα αντιδράσουν αυτά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, μιας και ελάχιστοι από το Δημοτικό και το Νομαρχιακό συμβούλιο εξέφρασαν έστω και ανεπίσημα την γνώμη τους. Ετσι ο Δήμος Παραμυθιάς θα ονομάζετε Δήμος Σούλιου με έδρα την Παραμυθιά και θα αποτελειτε απο το Δήμο Παραμυθιάς, την Κοινότητα Σουλίου και το Δήμο Αχέροντα.

Η αλλαγή στη Θεσπρωτία έχει να κάνει με  το δήμο Παραποτάμου, ο οποίος συνενώνεται με το δήμο Ηγουμενίτσας αντί με το δήμο Φιλιατών, όπως ήταν το καθολικό αίτημα κατοίκων και φορέων των περιοχών αυτών οι όποιοι δραστηριοποιηθήκαν σε αντίθεση με τους τοπικούς «άρχοντες» της Παραμυθιάς, ενώ η δέυτερη αλλαγή στην Ηπειρο, αφορα το νομό Ιωαννίνων, οπου ο δήμος Κατσανοχωρίων συνενώνεται με το δήμο Βορείων Τζουμέρκων αντί με το δήμο Δωδώνης.

Με δεδομένες τις ημερομηνίες ο Καλλικράτης θα έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα. Το σχέδιο τελικά προβλέπει τη δημιουργία 325 ισχυρών δήμων σε όλη τη χώρα.

In this article

Join the Conversation