Έρευνες και στην Θεσπρωτία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις

.

Σε πέντε νέες συλλήψεις προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο έρευνας που έκανε μετά από σχετική παραγγελία του Ανακριτή και με αφορμή την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις σκευασμάτων.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και όπως είχε γίνει γνωστό πλοκάμια είχαν εντοπιστεί και στα Γιάννινα. Υπήρχε όμως και συνέχεια…

Ειδικότερα, από 14 Δεκεμβρίου 2021 έως και 15 Ιανουαρίου 2022, διενεργήθηκαν 232 έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, 126 φυσικών και 2 νομικών προσώπων, μεταξύ των οποίων 61 ιατροί με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Πιο αναλυτικά, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε Θεσπρωτία, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσσαλονίκη, Αττική, Πιερία, Ημαθία, Κοζάνη, Γρεβενά, Πέλλα, Χαλκιδική, Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Ιωάννινα, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Κυκλάδες, Λάρισα και Μαγνησία.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως σχετιζόμενα με την εν λόγω υπόθεση:

-548.355 ευρώ,
-6 χρυσές λίρες Αγγλίας,
-5.610 Κορώνες Σουηδίας,
-αεροβόλο πιστόλι,πιστόλι κρότου, περίστροφο κρότου,
-κυνηγετικό όπλο και 27 φυσίγγια,
-αναδιπλούμενο μαχαίρι και 12 βεγγαλικά,
-121 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
-54 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, laptop,
-87 σκληροί δίσκοι κ.λπ. αποθηκευτικά μέσα,
-1.399 φαρμακευτικά σκευάσματα,
-360 συνταγές φαρμάκων,
-274 ναρκωτικά δισκία,
-10 βιβλιάρια καταθέσεων και
-πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν 5 άτομα, για τις κατά περίπτωση παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται πως στις 10 Δεκεμβρίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε 13 άτομα για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων. Η έρευνα ήταν πολυετής και ξεκίνησε μετά από τον εντοπισμό σχετικής περίπτωσης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων η οποία έδωσε την αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι.In this article

Join the Conversation