Με ανατροπή στη 16άδα του Australian Open η Μιχαέλα

Κέρδισε τη Βρετανίδα Ranah Akua Stoiber, Νο.45 στην παγκόσμια κατάταξη

Η Μιχαέλα Λάκη έκανε το 2 στα 2 στο Australian Open και προκρίθηκε στις “16” καλύτερες του ταμπλό.

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τη Βρετανίδα Ranah Akua Stoiber, Νο.45 στην παγκόσμια κατάταξη στα junior, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, με 4-6, 6-4, 6-4.

Η Μιχαέλα τελείωσε τον αγώνα με 32 winners, ενώ έσβησε τα 7 από τα 9 break points που αντιμετώπισε.

Αντέδρασε πολύ καλά μετά το break που υπέστη στο 10ο game του 1ου σετ και έμεινε πίσω με 4-6, καθώς έμεινε ψύχραιμη στο 2ο σετ, έδειξε υπομονή και τελικά έφτασε στο break στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Δεν κινδύνεψε στο σερβίς της μετά από αυτό το break και έφτασε στο 6-4, κατακτώντας το 2ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ, έκανε πιο νωρίς το break και προηγήθηκε με 3-1. Δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο και σέρβιρε καλά στο υπόλοιπο του αγώνα η Μιχαέλα, η οποία ολοκλήρωσε την αποστολή της στο 10ο game του 3ου σετ, έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 2η νίκη της Μιχαέλας στο Australian Open σε ισάριθμες αναμετρήσεις, καθώς στον 1ο γύρο είχε κερδίσει την Ελβετίδα Chelsea Fontenel με 7-6 (3), 6-0.

Η αθλήτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, που είναι στο Νο.6 του ταμπλό και στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης στα junior, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Τσέχα Dominika Salkova, που βρίσκεται στο Νο.40 της παγκόσμιας κατάταξης στα 18άρια.



In this article

Join the Conversation