ΚΚΕ Θεσπρωτίας | Για τον προαναγγελθέντα χιονιά που τον λαό παγώνει

Ανακοίνωση

Εκτεθειμένοι στο έλεος του χιονιά βρέθηκαν από χθες το πρωί χιλιάδες εργαζόμενοι στην Αττική. Σε μια σειρά περιοχές επικρατούν εικόνες χάους και ταλαιπωρίας, με τον λαό να βρίσκεται για ακόμα μια φορά απροστάτευτος απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.

Μολονότι πρόκειται για φαινόμενο αναμενόμενο εδώ και μια εβδομάδα από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο κρατικός μηχανισμός στάθηκε για άλλη μια φορά προκλητικά ανεπαρκής για την προστασία του λαού.

Ειδικά στην «Αττική Οδό», έναν δρόμο ακριβοπληρωμένο από το λαό, τόσο στην κατασκευή όσο και στην χρήση του, παρέμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί για έξι, οχτώ ,δέκα ώρες δίχως καμία ενημέρωση από την εταιρεία. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση «ξαφνικά» ανακάλυψε τις ευθύνες της εταιρείας, όπως και ο περιφερειάρχης Αττικής που το πρωί για το χάος που δημιουργήθηκε στην εθνική οδό έριξε τις ευθύνες στην «Νέα Οδό».

Είναι οι ίδιοι που παραχώρησαν στους ιδιώτες τους μεγάλους οδικούς κόμβους, για να εισπράττουν υπέρογκα διόδια και να πλουτίζουν σε βάρος του λαού, και τώρα «κλαίγονται» υποκριτικά για να κρύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που δεκάδες οδηγοί εγκλωβίζονταν στα αυτοκίνητα τους, στην προσπάθεια τους να μετακινηθούν από και προς την εργασία τους η κυβέρνηση μέσω του 112 τους συνιστούσε αποφυγή των άσκοπων!! μετακινήσεων.

Μολονότι οι έντονες χιονοπτώσεις είχαν προβλεφθεί μέρες πριν ο σχεδιασμός της κυβέρνησης εξαντλήθηκες στην περιβόητη «ατομική ευθύνη».

Προβλήματα  δημιουργήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας. Ένα χρόνο μετά την «Μήδεια» είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι ανάγκες, αλλά και οι ζωές των εργαζομένων αποτελούν κόστος για τα κέρδη της εργοδοσίας και των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες αναδείχθηκαν ακόμα μια φορά με την έλευση καιρικών φαινομένων, αφήνοντας το λαό είτε εγκλωβισμένο στους δρόμους, είτε να παγώνει εξαιτίας της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας.

Για άλλη μια φορά το καπιταλιστικό κράτος αποδεικνύεται επιτελικό στην διασφάλιση της

κερδοφορίας των ομίλων και ανίκανο να προστατεύσει το λαό από τα φυσικά φαινόμενα.

Δεν είναι της «μοίρας μας γραφτό » όλα τα καιρικά φαινόμενα χειμώνα καλοκαίρι να ταλαιπωρούν  μόνο το λαό. Αυτό συμβαίνει διαχρονικά για πολλά χρόνια. Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε αλλά αυτή η πολιτική μένει.

Για άλλη μια φορά το καπιταλιστικό κράτος αποδεικνύεται επιτελικό στην διασφάλιση της κερδοφορίας των ομίλων και ανίκανο να προστατεύσει το λαό από τα φυσικά φαινόμενα.

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή την τραγική κατάσταση. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο με τον αγώνα τους και την συμπαράταξη με το ΚΚΕ μπορούν οδηγήσουν σε θετικές για τα λαϊκά συμφέροντα εξελίξεις.

Το ΚΚΕ άλλη μια φορά μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεση του. Μέλη του ΚΚΕ βρέθηκαν δίπλα στους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό, μοιράζοντας τροφή και νερό εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη στήριξή τους. Ούτε το κρύο, ούτε το πυκνό χιόνι που έκλεισε τους δρόμους μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό



In this article

Join the Conversation