Έγραψε ιστορία και προκρίθηκε στις 8 του Australian Open juniors

Επικρατώντας της Ντομινίκα Σάλκοβα με 2-1

Η Μιχάελα Λάκη γράφει ιστορία στην Αυστραλία. Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, No.6 του ταμπλό και Νο.13 στον κόσμο, πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open Juniors, επικρατώντας της Ντομινίκα Σάλκοβα με 2-1 σετ (6-3, 6-7(5), 10-8).

Η Μιχάελα Λάκη χρειάστηκε να σώσει τέσσερα ματς πόιντ κόντρα στην Τσέχα (Νο.35) και με μεγάλη ψυχή προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε προημιτελικό Grand Slam. Εκεί θα βρει την Αμερικανίδα Λιβ Χοβντ, Νο.20 στην παγκόσμια κατάταξη, που είδε την Κσένια Ζέτσεβα να εγκαταλείπει τον αγώνα τους στο 6-3, 3-0.

Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ωστόσο έχασε το δεύτερο στο τάι μπρέικ κι όλα κρίθηκαν στο τελευταίο σετ.

Όλα έδειχναν ότι η Σάλκοβα θα έφτανε στη νίκη, καθώς βρέθηκε να προηγείται με 1-5. Η Ελληνίδα τενίστρια έσωσε ματς πόιντ στο επόμενο γκέιμ, ενώ κατάφερε να κάνει και μπρέικ για το 3-5.

Η Σάλκοβα είχε άλλα δύο ματς πόιντ στο σερβίς της Λάκη, όμως η Ελληνίδα κατάφερε και πάλι να μείνει ζωντανή, μειώνοντας σε 4-5. Η Τσέχα είχε και τέταρτο ματς πόιντ στο σερβίς της, ωστόσο η Μιχαέλα Λάκη επιβίωσε και πάλι κι ισοφάρισε (5-5).

Τελικά, ο αγώνας οδηγήθηκε στο σούπερ τάι μπρέικ όπου η Λάκη ήταν σαφώς καλύτερη και πέρασε μπροστά με 9-5. Η Τσέχα μείωσε σε 9-8, αλλά η Λάκη κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη σε 2 ώρες και 27 λεπτά.



In this article

Join the Conversation