Australian Open | Η συμβουλή του Στέφανου Τσιτσιπά στη Μιχαέλα Λάκη.

Με αφορμή την πρόκρισή της στα προημιτελικά, για πρώτη φορά σε ένα Grand Slam.

Την ώρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στα ημιτελικά του Australian Open,  η Μιχαέλα Λάκη, προκρίθηκε στα προημιτελικά στα junior.

“Αισθάνομαι περηφάνεια γι’ αυτά τα παιδιά, που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και προσπαθούν με όλη τους την καρδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους”, είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Jannik Sinner.

“Τους γνώρισα, μίλησα μαζί τους και περάσα λίγο χρόνο, όσο μπορούσα φυσικά. Είναι φανταστικό που μπορούν και βρίσκονται στην ίδια θέση που ήμουν και γω πριν μερικά χρόνια, όταν ερχόμουν εδώ ως junior. Έχουν και αυτοί ένα όραμα που θέλουν να πραγματοποιήσουν”, πρόσθεσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.

Φέτος είχαμε ρεκόρ συμμετοχών στο Australian Open, για την Ελλάδα. Εκτός από τον Στέφανο και τη Μαρία Σάκκαρη στα μονά, συμμετείχαν στα προκριματικά οι Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, ενώ στα junior αγωνίστηκαν η Μιχαέλα Λάκη, η Δήμητρα Παύλου και ο Θοδωρής Μητσάκος.

Η Μιχαέλα συνεχίζει ακόμα στο τουρνουά, καθώς τα ξημερώματα πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη επί της Τσέχας Dominika Salkova και προκρίθηκε στα προημιτελικά – για πρώτη φορά σε ένα Grand Slam.

Γι’ αυτό και ο Στέφανος της έδωσε μια συμβουλή για τη συνέχεια: “Ο δρόμος είναι μεγάλος, αυτή είναι μόνο η αρχή και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο. Και στη Μιχαέλα που τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής, της εύχομαι να παίζει με θράσος και να το παλεύει σε κάθε ματς.”



In this article

Join the Conversation