Ιούλιος 2010

Μαθήματα πρώτων βοηθειών απο τον Ερυθρό Σταυρό, 2010-07-02 00:32:04 Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Βελλιανιτών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει μαθήματα...

Μαθήματα πρώτων βοηθειών απο τον Ερυθρό Σταυρό, 2010-07-02 00:32:04

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Βελλιανιτών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει μαθήματα με θέμα ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ που στοχεύουν στην αύξηση της υπευθυνότητας προς την υγεία του ατόμου και της κοινότητας, και στην εποικοδομητική συμμετοχή των ατόμων στην κοινωνική ζωή. Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Δ.Δ. Χρυσαυγής την Δευτέρα 5 -7-2010 με ώρα έναρξης την 17:00 μ.μ.

Παράταση στο πρόγραμμα Πράσινη Επιχειρηση 2010, 2010-07-01 22:04:51

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα “ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010”. Η ημερομηνία παράτασης θα είναι η Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010.

Το πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση των υφιστάμενων μεταποιητικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και συγκεκριμένων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά στη μεταποίηση για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής τους διαδικασίας και την εν γένει παραγωγική αλυσίδα.

Κατάθεση Φακέλων: στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (Κυρά Βασιλικής 13 -Ηγουμενίτσα. 1ος όροφο)

Μιχάλης Γκίκας – Ευχαριστήριο μήνυμα, 2010-07-01 21:58:58

Με την ευκαιρία της εκλογής μου στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο κ. Άλκη Λάμπρου και τα μέλη της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητά μου.

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος στην Λαμπανίτσα , 2010-06-29 22:47:34

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία προγραμματισμένη εκδρομή την Κυριακή 27 Ιουνίου, με προορισμό την διαδρομή: Μονή Παγανιών – Ελαταριά (Λαμπανίτσα). Οι συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη ξεπερνώντας τα 60 άτομα. Η αναχώρηση έγινε από το ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα στις 8:00 το πρωί.
Η πεζοπορία ξεκίνησε από την ιστορική Μονή Παγανιών με ημερομηνία κτήσεως 1652, όπου έγινε μικρή στάση.

Το μονοπάτι που ακλουθήσαμε συνέδεε σε παλιότερες εποχές την περιοχή της Λαμπανίτσας με την Μενίνα. Στην πορεία της διαδρομής ακολουθήσαμε υψομετρική ανάβαση φτάνοντας σε υψόμετρο περίπου 1.600m (Αγία Παρασκευή). Χαρακτηριστικά στοιχεία στην πορεία που προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον μας, ήταν το στρατιωτικό όρυγμα πριν τον αυχένα, καθώς και το πηγάδι στην αρχή της κατάβασης.
Η πεζοπορία κατάληξε στην εκκλησία του χωριού της Λαμπανίτσας όπου έγινε μικρή ανάπαυλα. Ακολούθησε καφές στο Ελευθεροχώρι. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και στηρίζουν τις προσπάθειες του Συλλόγου μας. Σύντομα θα πραγματοποιήσουμε νέες σημαντικές δράσεις για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε.


Στα πλαίσια της εκδρομής που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών Χώρων Ν. Θεσπρωτίας την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010, ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για τους σκοπούς της εκδρομής καθώς και τον Δήμο Παραποτάμου επίσης για την παραχώρηση του λεωφορείου καθώς και την ευγενική του προσφορά (πίτες) με την συνδρομή του Γυναικείου Συνεταιρισμού Παραποτάμου. Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Super-Market ΔΗΜΑΣ για την ευγενική χορηγία του και την υποστήριξη του στο Σύλλογο μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Τα αιτηματα προς το Γιάννη Μαγκριώτη για τη Παραμυθια, 2010-06-28 17:22:41

Την ιδια στιγμή που η Παραμυθιά έμεινε εκτός προγράμματος Leader (διαβάστε την επόμενη είδηση) το Βιοτεχνικό Πάρκο, το Εμπορευματικό Κέντρο, και ο δρόμος Παραμυθιάς – Μεσοποτάμου, βρέθηκαν στο επίκεντρο των αιτημάτων σχετικά με την Παραμυθιά στην συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

Με το ΕΣΠΑ, ζητήματα που χρόνιζαν, βρήκαν οριστική λύση, σημείωσε η κ. Γεωργακοπούλου, που αναφέρθηκε στην πληθώρα αιτημάτων των φορέων, μεταξύ των οποίων η είσοδος-έξοδος της Εγνατίας στην περιοχή της Γκρίκας Παραμυθιάς για καλύτερη πρόσβαση στο ΒΙΟΠΑΘΕ.

Ο Αντιδήμαρχος Παραμυθιάς, κ. Πέτσιος, χαρακτήρισε μείζον για την περιοχή της Παραμυθιάς το θέμα της δημιουργίας του Εμπορευματικού Κέντρου, έργο για το οποίο ο Δήμος Παραμυθιάς έχει έτοιμες τις προμελέτες. Επίσης, και εκείνος, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στην απαιτούμενη πρόσβαση μέσω Εγνατίας στο ΒΙΟΠΑΘΕ.

Ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στην ανάγκη πρόσβασης στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γκρίκας του Δήμου Παραμυθιάς, αλλά και για την αναγκαιότητα του δρόμου Παραμυθιάς-Μεσοποτάμου και τα ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου Παραμυθιάς.

Ως Θεσπρωτός που επιθυμεί ο Νομός του να κάνει συνεχή βήματα προόδου, μίλησε ο βουλευτής Χρήστος Κατσούρας δήλωνωντας ότι οι Θεσπρωτοί θα είναι πάντα ανικανοποίητοι, ζητώντας περισσότερα, αφού στόχος είναι η Θεσπρωτία να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στα δρώμενα της χώρας.

Εκτός Leader η Παραμυθιά, ο Αχέροντας και το Σούλι, 2010-06-28 16:36:21

Εκτός του προγράμματος Leader μένει η Παραμυθιά, ο Αχέροντας και το Σούλι. Ο κεντρικός θεματικός άξονας του τοπικού προγράμματος είναι η ανάδειξη της επιχειρηματικής ικανότητας η εξειδίκευση τουριστικών υπηρεσιών, η ποιοτικά βιοτεχνική παραγωγή και φυσικά την προστασία – προβολή – προώθηση των φυσικών, πολιτιστικών και αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης, πράγματα που προφανώς δεν αφορούν το νέο Δήμο Σουλίου, ο οποίος μένει εκτός, την ίδια στιγμή που εντάσσονται οι δήμοι Ηγουμενίτσας, Παραποτάμου, Συβότων και η κοινότητα Πέρδικας, αυξάνοντας έτσι το xάσμα της επιχειρηματικής ανάπτυξης ανάμεσα στην ορεινή και την παραθαλάσσια Θεσπρωτία.

Η σχετική σύμβαση στα πλαίσια του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) (προσέγγιση LEADER) μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με τον διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», ως Ομάδας Τοπικής Δράσης που θα διαχειριστεί και θα υλοποιήσει το τοπικό πρόγραμμα για τους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, υπογράφτηκε. Το ύψος της δημόσιας δαπάνης που έχει εγκριθεί στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος για την «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ανέρχεται στα 6.150.000,00 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 9.000.000,00 ευρώ.

Ημερήσιο πανηγύρι στο Προδρόμι, 2010-06-28 15:21:48

O πολιτιστικός σύλλογος Προδρομίου, διοργανώνει και φέτος το καθιερωμένο ημερήσιο πανηγύρι με αφορμή την εορτή των Αγίων Αποστόλων, την Τετάρτη 30 Ιουνίου στην ομώνυμη Εκκλησία του Δημοτικού Διαμερισματος Προδρόμιου Παραμυθιάς. Θα προσφέρεται δωρεάν η παραδοσιακή γίδα βραστή, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε στιγμιότυπα από το πανηγύρι προηγούμενων ετών: . 53,717 .

Ευχαριστήριο για Νομάρχη Θεσπρωτίας, 2010-06-26 15:32:47

Οι κάτοικοι της Βρυσοπούλας του Δήμου Παραμυθιάς ευχαριστούν τον Νομάρχη Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειο Γιώγιακα γιατί έδωσε τέλος στην αγωνία μας και πραγματοποίησε την υπόσχεσή του ώστε να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Νεράιδας – Μεταβυζαντινό μνημείο Αγ. Σοφίας Βρυσοπούλας.

Ηταν όνειρο 35 ετών! Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στον τόπο μας αιρετοί με αίσθημα ευθύνης που κρατούν τις υποσχέσεις τους.

Β. Πανταζής

Επίσκεψη Μαγκριώτη στη Παραμυθιά, 2010-06-26 10:59:54

Την Παραμυθιά επισκέφθηκε εχθές ο Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ο κ. Μαγκριώτης με τον Χρήστο Κατσούρα και την Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου, επισκέφθηκαν τον κόμβο Παραμυθιάς στην Εγνατία οδό όπου και σημείωσαν την σπουδαιότητα της συνένωσης της Παραμυθιάς με τον Μεσοπόταμο, με το νέο δρόμο που δημοπρατείται σύντομα. Ο κ. Μακριώτης είχε συνεργασία με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και επισκέφθηκε έργα υποδομών, εκτός των άλλων και στην Ηγουμενίτσα.

Ο Υφυπουργός μαζί με τον κ. Κατσούρα και τη Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου, επισκέφθηκαν τον κόμβο Μαζαρακιάς, του οδικού άξονα Καρτέρι-Εγνατία, όπου χρειάζονται βελτιώσεις οδικής ασφάλειας και κατέληξαν στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, οπου ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και από τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας για την πορεία των έργων κατασκευής της Β’ φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, με συμμετοχή του Βουλευτή Χρήστου Κατσούρα, της Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου, του νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, Δημάρχων του Ν. Θεσπρωτίας, του Πρόεδρου του ΤΕΕ Ηπείρου, Γιώργο Ρεκατσίνα, του Προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρου Πάσχου και άλλων εκπρόσωπων του νομού, παρουσίασε την εξέλιξη των έργων στο λιμάνι, στην Ιονία Οδό, στην Εγνατία Οδό και αναφέρθηκε στην προοπτική των άλλων έργων του Νομού.

I love Παραμυθιά στο Star Channel , 2010-06-25 16:32:17

Σημερα στο Star Channel στις 17:00 στην εκπομπή “Φώτης και Μαρία”, I love Παραμυθιά.

Συντονιστείτε…

In this article

Join the Conversation