Αρχείο-3Ιούλιος

Επιστολή Γιόγιακα για τα πρατήρια υγρών καυσίμων, 2010-07-14 20:43:52 Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στην Θεσπρωτία. Ο Νομάρχης κ. Βασίλης Γιόγιακας, σε επιστολή...

Επιστολή Γιόγιακα για τα πρατήρια υγρών καυσίμων, 2010-07-14 20:43:52

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στην Θεσπρωτία. Ο Νομάρχης κ. Βασίλης Γιόγιακας, σε επιστολή του για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρατηριούχοι της περιοχής, προς την κ. Κατσέλη, τον βουλευτή κ. Χρήστο Κατσούρα και την Πριφερειάρχη κ. Δ.Γεωργακοπούλου, αναφέρει τα εξής:

“Οι πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων έχουν επιφέρει πολλά αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία του νομού Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με στοιχεία των βενζινοπωλών του νομού πολλοί ταξιδιώτες που διασχίζουν το νομό μας και προέρχονται από την Ιταλία προτιμούν να ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους στην Ιταλία όπου οι τιμές των καυσίμων κίνησης είναι σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης ταξιδιώτες που έρχονται από χώρες μη κράτη-μέλη Τουρκία, Βουλγαρία προτιμούν επίσης τον ανεφοδιασμό στις χώρες τους πριν διασχίσουν την Ελλάδα μέχρι να περάσουν στην Ιταλία.

Συνοπτικά δηλαδή, αποφεύγουν τον ανεφοδιασμό σε ελληνικά πρατήρια καυσίμων λόγω του υψηλού κόστους, και αυτό έχει σαν συνέπεια το ίδιο το κράτος να έχει μια απώλεια στο ύψος των 3 εκατομμυρίων ευρώ ανά εβδομάδα από φόρους και κρατήσεις από την πώληση των καυσίμων, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς των βενζινοπωλών.Εκτός από τον μαρασμό της τοπικής οικονομίας της Θεσπρωτίας, σημειώνεται και απώλεια κρατικών εισφορών από την πτώση των πωλήσεων των καυσίμων.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να τονίσω ότι η αύξηση των τιμών έχει οδηγήσει τις μεταφορικές εταιρείες σε προτίμηση προορισμού αποβίβασης και επιβίβασης και γενικότερης μετακίνησης μέσα από την γειτονική Αλβανία, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την Ελληνική οικονομία.

Σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για την χώρα μας κρίνουμε απαραίτητη την παρέμβασή σας ώστε να προστατεύσουμε τους τομείς των μεταφορών, των καυσίμων και της ακτοπλοϊας μας για την διατήρηση της ανάπτυξης που τόσο απαραίτητη είναι αυτή την εποχή για την χώρα και ειδικότερα για τον ακριτικό νομό Θεσπρωτίας.

Περιμένοντας την άμεση αντίδρασή σας στο φλέγον αυτό ζήτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση”.

Στις καλένδες ο ηλεκτροφωτισμός της Κρυσταλλοπηγής, 2010-07-13 01:13:16

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κρυσταλλοπηγής, ύστερα από την παύση του προγράμματος Θησέας, που είχε σαν αποτέλεσμα την μη χρηματοδότηση του έργου του ηλεκτροφωτισμού της Κρυσταλλοπηγής. Ένα έργο που ήταν χρόνιο αίτημα των κάτοικων της ιστορικής Σελλιανης και όχι μόνο αφού πρόκειται για τον φωτισμό του εθνικού δικτύου (από μύλους Ντούμα μέχρι Πλάτανο του Αράπη).

Ο πρόεδρος της Κρυσταλλοπηγής κ. Αρβανίτης Βλαδίμηρος σε τηλ. επικοινωνία μαζί του μας εξέφρασε την αγανάκτηση του για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μια κατοικημένη περιοχή η οποία είναι πεντακόσια μέτρα από τον Κόμβο Νεοχωρίου δεν έχει φωτισμό με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια των πεζών και των οδηγών. Σημείωσε δε, ότι από τις απαλλοτριώσεις της Εγνατίας οδού στην Σελλιανη, μπήκαν στα ταμεία του Δήμου 428.000 ευρώ, ενώ κανένα έργο δεν έγινε στην κοινοτητα ως αντιστάθμισμα αυτών των χρημάτων. Τέλος μας ανέφερε ότι θέλει να πιστεύει ότι ο Δήμος Παραμυθίας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα χρηματοδοτησει το Έργο από ίδιους πόρους (τα χρήματα από της απαλλοτριώσεις υπάρχουν και δικαιωματικά ανήκουν στην Κρυσταλλοπηγή) αφού είναι έργο ζωτικής σημασίας, αναβάλλοντας έργα μικρότερης σημασίας όπως πλατείες .

Αναμένουμε την άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής με την δημοπράτηση από ίδιους πόρους του έργου. Το ασφαλές οδικό δίκτυο είναι πάνω από όλα. Ας μη ξεχνάμε ότι η Σελλιανη από τα σπλάχνα της υδροδοτεί το μισό Δήμο χωρίς κανένα αντιστάθμισμα.

Αρχαιολογικό Πάρκο στη Παραμυθιά, 2010-07-12 15:45:25

Ένα μεγάλο έργο πολιτισμού, το «Αρχαιολογικό Πάρκο Βυζαντινού – Μεταβυζαντινού Οικισμού Ουζντίνας» στο Δήμο Παραμυθιάς συνολικού προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, ενέκρινε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα. Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013» και χρηματοδότηση γίνεται από τον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» και στον κωδικό θεματικής προτεραιότητας 58 «Προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς», του Ε.Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου.

Προσλήψεις 12 ατομων απο την Δωδώνη στη Παραμυθιά , 2010-07-12 15:11:37

Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριακοσίων (300) ατόμων (εκ των οποίων οι 12 στην Παραμυθιά) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών της, ανακοίνωσε η Δωδώνη ΑΕ. Η πρόσληψη του προσωπικού μπορεί να γίνει τμηματικά, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Η υπηρεσία, για όσους δεν προσληφθούν άμεσα, οφείλει κατά τον χρόνο πρόσληψης να ζητήσει από τους προσληπτέους να υποβάλουν, εκ νέου, τα παρακάτω δικαιολογητικά: Νέα βεβαίωση ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας (δηλαδή για το χρονικό διάστημα από την αρχική βεβαίωση μέχρι την ημερομηνία που καλούνται για πρόσληψη) και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία να αναφέρεται το είδος της παρασχεθείσας εργασίας, το χρονικό διάστημα και ο φορέας απασχόλησης κατά την τελευταία 2ετία.

Πιο συγκεκριμένα για το σταθμό της Παραμυθιάς προβλέπονται οι παρακάτω θέσεις / ειδικότητες:

3 θέσεις ΔΕ – Βοηθός παραλήπτη γάλακτος – 8 μήνες

4 θέσεις ΔΕ – Εργατοτεχνίτες/τριες παραλαβής γάλακτος – 8 μήνες

4 θέσεις ΔΕ – Οδηγοί (κάτοχοι διπλώματος Γ΄ κατηγορίας) – 8 μήνες

1 θέση ΔΕ – Συντηρητής χειριστής ψυκτικών εγκαταστάσεων – 8 μήνες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της Δωδώνη, οδός Ταγμ. Κωστάκη αριθ. 1 και ειδικότερα στην υπηρεσία προσωπικού, και στα αντίστοιχα γραφεία των σταθμών της εταιρίας κατά τις εργάσιμες ημέρες (αρμόδιος κ. Ιφιγένεια Βάρδα τηλ. 26510-89716) εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις θέσεις στην υπόλοιπη Ήπειρο, μπορειτέ να απευθύνεστε στο 26510-89716

Ο «γαργαληστής» με τον Αν. Καφετζόπουλο στη Παραμυθιά, 2010-07-12 15:27:34

Ο Δήμος Παραμυθιάς σας προσκαλεί στην έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, την Κυριακή 18 Ιουλίου και ώρα 21:00’ στο θέατρο της Κατασκήνωσης όπου θα παρουσιαστεί από τον θίασο του Αντώνη Καφετζόπουλου, η μουσική παράσταση «Ο γαργαληστής» του Δημήτρη Μπασλάμ. Η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν ενώ για τους υπόλοιπους ορίζεται στα 5 ευρώ.

Μια μεγάλη ορχήστρα εφάμιλλη των Ευρωπαϊκών, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Φώτης Σιώτας και ο Camilo Bentancor Callardo χορευτής που δεν μπορεί να πει το σίγμα, δημιουργούν μια παράσταση άξια παγκόσμιας περιοδείας για να αφηγηθούν όλοι μαζί την ιστορία του Γαργαληστή, του Σούπερ ήρωα, που ταξιδεύει όπου υπάρχει έστω και μια μικρή πλατεία για να κλέψει λίγο παραπανίσιο παιδικό γέλιο. . 53,722 .

Κατασκευή πεζοδρομίου στη Κυρα-Παναγιά , 2010-07-12 15:53:06

Εκτίθεται σε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης επί των τιμών του τιμολογίου της υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3669/2008 για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: “Κατασκευή πεζοδρομίου στον οικισμό Κυρα-Παναγιάς Τοπικού Διαμερισματος Καρβουναρίου Δήμου Παραμυθιάς”. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Παραμυθιάς Προϋπολογισμού: τριακοσίων τριάντα χιλιάδων (330.000,00€) με Φ.Π.Α 23%. Η δημοπρασία θα γίνει στις 10 Αυγούστου 2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών), στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Παραμυθιάς, Νομού Θεσπρωτίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2666360129, FAX επικοινωνίας 2666360135, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Παππάς Γρηγόριος.

Ο « Καλλικράτης » και ο νέος Δήμος Σουλίου, 2010-07-11 21:11:57

Συντάκτης: Γκορέζης Γεώργιος

 

Mε τον « Καλλικράτη » τα γεωγραφικά όρια που καθόριζαν την έννοια κοινότητας στο Δήμο Παραμυθιάς διερράγησαν, για να περιλάβουν την κοινότητα Σουλίου και τον Δήμο Αχέροντα και συγκροτήσουν το νέο Δήμο Σουλίου. Και αυτό από την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού, βιώσιμου, και αποτελεσματικού κοινωνικού τοπίου. Στόχευση η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νέου Δήμου, η συμπλήρωση των οδικών και λοιπών δικτύων, η οικιστική ανασυγκρότηση με σεβασμό στο περιβάλλον, η λειτουργία δομών εκπαίδευσης και υγείας, και η πολιτισμική ανάπτυξη και ανάδειξη, με εργαλείο την αξιόπιστη διοίκηση, διαχείριση και λογοδοσία.

Ο νέος διοικητικός χάρτης εξασφαλίζει και στον δήμο μας την οικονομική αυτοτέλεια, εγκαθιστά την δημοτική ηλεκτρονική διακυβέρνηση, απαντά στην απαξίωση στην οποία εκτίθενται αιρετοί και εργαζόμενοι, και δίνει ώθηση στη πράσινη ανάπτυξη. Συνιστά τολμηρή τομή, που βοηθάει στην επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων στον τόπο μας, που ταλανίζουν την οικονομία, την κοινωνία και ακόμα και την πολιτική. Αλλάζει τις αρχές διοίκησης για να αλλάξει και η πολιτική, γιατί η νέα πολιτική βασίζεται στη νέα διοικητική δομή, λιγότερο συγκεντρωτική, λιγότερο πελατειακή, πιο σύγχρονη και πιο δημοκρατική.

Με τον Καλλικράτη οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου σηματοδοτούν την αφετηρία μιας διαφορετικής αντίληψης για το Δήμο μας. Και παράλληλα αποτελούν την αρχή μιας νέας πορείας για το τόπο μας. Επειδή η μέχρι τώρα κατάσταση στα δημοτικά πράγματα δεν εκφράζει τις ευαισθησίες και δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις των κατοίκων. Οι πολίτες αισθανόμαστε τώρα ότι ήλθε η ώρα να αγωνιστούμε και να γυρίσουμε σελίδα. Για να αλλάξουμε πορεία και να πάμε μπροστά. Για να ξεφύγουμε από τις παλαιές αντιλήψεις και πρακτικές. Για να αφήσουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και να κερδίσουμε το μέλλον.

Στο νέο μας ξεκίνημα πάνω και πρώτα απ’ όλα πρέπει να θέσουμε τις αρχές και τα θεμέλια στη λειτουργία του δήμου μας, τους πυλώνες που καθορίζονται από την αρχιτεκτονική του « Καλλικράτη », με πρώτο πυλώνα τις αρχές της διαφάνειας και της λαϊκής συμμετοχής. Μέχρι τώρα διαπιστώνουμε τη πλήρη απαξίωση των αρχών αυτών. Ακόμα και αυτός ο ετήσιος απολογισμός του έργου είναι μέχρι τώρα έννοια άγνωστη στο τόπο μας.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.Δράσεις σε τομείς όπως η πολεοδομία, η αποχέτευση ,οι χώροι αναψυχής, η ανάπλαση υποβαθμισμένων γειτονιών, αποτελούν βασικές προτεραιότητες. Η προσφορά των περισσοτέρων όσων ασχολήθηκαν μέχρι τώρα με το Δήμο μας περιορίζεται σε τσιμεντοστρώσεις δρόμων, ή πλακοστρώσεις πλατειών, που κι’ αυτές γίνονται για ψηφοθηρία και μόνο.

Έπειτα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η διοίκηση του δήμου οφείλει να προάγει το τοπικό δημόσιο συμφέρον σε καθεστώς δημόσιου απολογισμού. Οι παθογένειες του παρελθόντος πρέπει να μας δείξουν το δρόμο της αξιόπιστης δημοκρατικής διακυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Η σπατάλη, η αυθαιρεσία, οι πελατειακές σχέσεις και η ανυπαρξία οράματος είχαν ως αποτέλεσμα τη σημερινή εικόνα του Δήμου μας.

Κυρίαρχο στοιχείο στη νέα προοπτική πρέπει να είναι ο θεσμικός καθορισμός των σχέσεων των αιρετών αρχόντων με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αρχή μας είναι ότι οι πρώτοι παράγουν πολιτική και οι δεύτεροι την εφαρμόζουν, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο τελούν υπό καθεστώς αξιόπιστης λογοδοσίας.

H σημερινή ποιότητα των υπηρεσιών του δήμου είναι ανοικτή σε κριτική και το γεγονός αυτό συνηγορεί στην αναβάθμιση. Η αξιολόγηση, εκπαίδευση και αναδιάταξη του υπάρχοντος προσωπικού μαζί με το νέο, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες προόδου και ανάπτυξης.

Οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και η εμπειρία άλλων κοινωνιών μπορούν να αξιοποιηθούν και στο τόπο μας.Για την αξιοποίηση μεγάλων έργων, όπως η Εγνατία οδός, το λιμάνι, ο Σ. Ε. Α. Ελευθεροχωρίου, κ.λ.π., δεν υπάρχει μέχρι τώρα κανένας σχεδιασμός. H απραξία συμβάλλει στην ακύρωση και αυτών των παλαιότερων σχεδιασμών (Εμπορευματικό Κέντρο, Παράρτημα Σχολής Καλών Τεχνών κ.λ.π. ). Όπως επίσης δεν αξιοποιήθηκε ο πακτωλός των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης για τοπικά προγράμματα αγροτοτουρισμού και διασυνοριακά, που θα έδιναν ώθηση στην αναπτυξιακή διαδικασία. Για μια ακόμη φορά η Παραμυθιά, ο Αχέρων και το Σούλι μένουν εκτός προγράμματος leader.

Είναι απαράδεκτο από τη μια μεριά να λέμε ότι είμαστε η πύλη της Ευρώπης, και από την άλλη περιοχές του Δήμου μας που απέχουν λίγα λεπτά από την θάλασσα να παραμένουν αναξιοποίητες τουριστικά.Αλλά για την εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων χρειάζεται όραμα και σχεδιασμός, που δεν υπάρχει. Όραμα και σχεδιασμός για την αξιοποίηση του οικολογικού μας θησαυρού με έργα, που θα δώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Όπως επίσης όραμα και σχεδιασμός για ένα εξ’ ίσου ανεκτίμητο θησαυρό, τον πολιτισμό μας. Η περιοχή μας είναι γεμάτη από περίλαμπρα και ατέλειωτα μνημεία του πολιτισμού μας.

Εδώ θα έπρεπε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει πρωτοπόρος, αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό μας θησαυρό, ώστε να τον προβάλλουμε στους ξένους επισκέπτες, και να έχομε και πολλές θέσεις εργασίας. Και όμως μέχρι τώρα δεν πετύχαμε ούτε αυτή τη στοιχειώδη και ανέξοδη σήμανση των μνημείων μας.Για όλους εμάς που έχουμε υποφέρει για πολλά χρόνια από ένα εξαιρετικά συγκεντρωτικό κράτος, η επιστροφή στην άμεση δημοκρατία του δήμου είναι επίσης μια επιτακτική ανάγκη. Έχουμε ανάγκη από ενεργούς πολίτες που κυκλοφορούν και συζητούν, ανταλλάσσουν γνώμη και παίρνουν αποφάσεις, δηλαδή δημιουργούν πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στο δήμο ευνοεί τη δημιουργία συμβουλίων ή συνελεύσεων της γειτονιάς, γεγονός που όχι μόνο αναδιοργανώνει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και δίνει στο αξίωμα του δημάρχου ένα συμβολικό χαρακτήρα.Το πρόγραμμα « Καλλικράτης » και η αρχιτεκτονική του μπορεί να παίξει στο δήμο μας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη, στο περιβάλλον, στις νέες τεχνολογίες, στα δικαιώματα και στις κοινωνικές υπηρεσίες. Αλλά τίποτε δεν προχωράει χωρίς την κοινωνία των ενεργών πολιτών, που τελευταία δραστηριοποιείται και στο τόπο μας. Αυτή τη μορφή συμμετοχικής αυτοδιοίκησης θέλουμε. Το μέλλον και η προοπτική της προσδιορίζεται από την εμπιστοσύνη και αξιοπιστία που αποκτά στην τοπική μας κοινωνία.

Γκορέζης Γεώργιος

Πανηγύρι στην Κρυσταλλοπηγή , 2010-07-11 13:05:23

Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Κρυσταλλοπηγης σας προσκαλεί στο πανηγύρι που διοργανώνει στην Κρυσταλλοπηγή και στην τοποθεσία του Αγίου Κοσμά την Τρίτη 14 Ιουλίου με τον Μάκη Μποροδήμο στο Κλαρίνο και τους Γιάννη Καψάλη, Παγώνα Αθανάσιου και Έλλη στο τραγούδι.

Εκλογές εμπορικού συλλογου Παραμυθιάς, 2010-07-11 12:39:44

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 79-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, Τ.Κ. 46200

ΤΗΛ: 2666022886

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς ανακοινώνει πως οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα γίνουν την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 στα γραφεία του Συλλόγου από τις 11:00 πμ έως τις 14:00 μμ.

Όποιος επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα πρέπει να το δηλώσει στο Γραμματέα του Συλλόγου κύριο Μπούκα Θεοχάρη (κατάστημα πληροφορικής στη Λαϊκή Αγορά, κάτω από το παλιό Ι.Κ.Α.) μέχρι τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 ώρα 14:00 μμ. Η συμμετοχή όλων είναι η ελάχιστη συνεισφορά

Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς

Κατασκευή πεζοδρομίου & τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, 2010-07-08 22:14:06

Μετά την προκήρυξη για την βελτίωση του δρόμου προς το 1ο Δημοτικό σχολειό, ένα νέο έργο προκηρύχτηκε από το Δήμο Παραμυθιάς και έχει να κάνει με την κατασκευή πεζοδρομίου & τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στην είσοδο της Παραμυθιάς.

Πιο συγκεκριμένα, εκτίθεται σε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης επί των τιμών του τιμολογίου της υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3669/2008 για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: “Κατασκευή πεζοδρομίου –Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων εισόδου πόλης Παραμυθιάς”.

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Παραμυθιάς Προϋπολογισμού: εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ (190.000,00€) με Φ.Π.Α 23%.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 03 Αυγούστου 2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών), στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Παραμυθιάς, Νομού Θεσπρωτίας. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:

α) Οδοποιία με προϋπολογισμό 79.105,15€ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα)

β) Οικοδομικά με προϋπολογισμό 72.809,16 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα ).

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην Α1 ή Α2 ή 1η τάξη για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ και στην Α1 ή Α2 ή 1η τάξη για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ.

β.Αλλοδαποί εργαζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.

2. Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 3.040,00 € και ισχύ τουλάχιστον έξι (6) μηνών και τριάντα (30) ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι (6) μήνες.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Παραμυθιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα του Δήμου στην Παραμυθιά Ν. Θεσπρωτίας, μέχρι τις 29 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη 2010. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2666360129, FAX επικοινωνίας 2666360135, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Παππάς Γρηγόριος.

In this article

Join the Conversation