Αρχείο-1Άυγουστος

Δύο θανατηφόρα ατυχήματα σε λίγα εικοσιτετράωρα , 2010-08-16 00:25:10 Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός δύο σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε Γαρδίκι και Παραμυθιά....

Δύο θανατηφόρα ατυχήματα σε λίγα εικοσιτετράωρα , 2010-08-16 00:25:10

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός δύο σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε Γαρδίκι και Παραμυθιά.

Στην πρώτη περίπτωση, το απογεύμα της Πέμπτης, στην Χόικα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος, κάτοικος Παραμυθιάς, εξετράπει της πορείας του και ανετράπει εκτός της οδού, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού. Ο άτυχος 53χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημειακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου, παρά τις προσπάθειες των ιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, έχασε αργά το βράδυ την μάχη με το θάνατο.

Στην δευτερη περίπτωση, την Παραμονή του 15Αύγουστου, μηχανή που οδηγούσε 39χρονος κάτοικος Παραμυθιάς, εξετράπει της πορείας της, ύστερα απο επαφή που είχε με όχημα και προσέκρουσε σε τυχίδιο πεζοδρομίου στον Αγιο Γεώργιο Παραμυθιάς, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του άτυχου οδηγού.

Και στις δύο περιπτώσεις, τις σχετικές προανάκρισεις διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

ΠΑΣΟΚ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, 2010-08-16 00:20:11

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή στις 22 Αυγούστου 2010 και από ώρα 8:00 π.μ. έως 20:00 ο λαός του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΟΥ» Δήμου Σουλίου με την ψήφο του επιλέγει τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Καλούνται να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ του νέου Δήμου Σουλίου, στις προκριματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στο χώρο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς (Φ.Ο.Π.).

Η συμμετοχή του κάθε πολίτη και η κατάθεση της ψήφου του είναι απαραίτητη για την πορεία στο νέο Αυτοδιοικητικό τοπίο, με τις πρωτόγνωρες Δημοκρατικές διαδικασίες που διαμορφώνονται στον τόπο μας. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΙΝΑΙ:

1) ΓΚΟΡΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

2) ΜΑΡΚΟΥ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ

3) ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

4) ΜΠΡΑΪΜΗ-ΜΠΟΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

5) ΠΕΤΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Νέα, ισχυρή σεισμική δόνηση στην Παραμυθιά., 2010-08-12 16:17:24

Νέα, ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ριχτερ, σημειώθηκε στις 13:46, στην Παραμυθιά! Η δόνηση έγινε αισθητή στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου. Το εστιακό του βάθος, ήταν 10 χιλιόμετρα και το ακριβές επίκεντρό του σεισμού,εντοπίζεται στα 7 χιλιόμετρα νότια της Παραμυθιάς. Να σημειωθεί,πως από χθες το πρωί, στην περιοχή της Παραμυθιάς, έχουν σημειωθεί 6 σεισμικές δονήσεις και οι κάτοικοι ανησυχούν. Ωστόσο, οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί και παρακολουθούν την δραστηριότητα στην περιοχή, προσπαθώντας να εντοπίσουν αν υπάρχει κάποια σύνδεση με την έντονη δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στην περιοχή του Καρβουναρίου πριν απο 2 μήνες.

Καμία ανησυχία από τους μετασεισμούς , 2010-08-12 00:04:17

Καθησυχαστικοί είναι οι σειμσολόγοι και θεωρούν ότι είναι απολύτως φυσιολογική η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Παραμυθιάς. Τον μεσημεριανό σειμσό των 4,3 ρίχτερ ακολούθησαν ακόμη 2 δονήσεις στις 18:44 και στις 20:03 μεγέθους 2,5 και 3,3 ρίχτερ αντίστοιχα.

Στους ρυθμούς του Εγκέλαδου η Παραμυθιά., 2010-08-11 16:55:27

Δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σήμερα σε όλη την Ηπειρο με επίκεντρο την Παραμυθιά. Η πρώτη, στις 8:49’ με ένταση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και η δεύτερη στις 13:48’ με ένταση 4,3, χωρίς ν’αναφερθούν υλικές ζημιές και στις δύο περιπτώσεις . Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου και οι 2 δονήσεις ήταν επιφανειακές, γι’αυτο και ο κόσμος τους αισθάνθηκε πιο έντονους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παραμυθιά είναι σεισμογενή περιοχή και έχει δώσει αρκετές φορές στο παρελθόν επαναλαμβανόμενους μικροσεισμούς, οπότε δεν πρέπει να προκαλείται εντονη ανησυχία. Οι επιστήμονες των Γεωδυναμικών Ινστιτούτων παρακολουθούν το φαινόμενο.

Γενική Συνέλευση της Κίνησης “ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ”, 2010-08-09 16:37:24

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη “ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ” καλεί τα μέλη, τους φίλους αλλά και όλους τους ενεργούς πολίτες της περιοχής να συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Κίνησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010 στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαζαρακίου του Δήμου Άνω Καλαμά.Στις εργασίες της Συνέλευσης θα παρουσιαστεί για συζήτηση και έγκριση ο απολογισμός δράσης του Δ.Σ. αλλά και ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, θα παρουσιασθεί η σημερινή κατάσταση του ποταμού και μέσα από τις τοποθετήσεις, τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις των παρευρισκομένων, θα αποφασισθούν οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν.Η ενεργός και μαζική παρουσία μας θα επιβάλλει την απαιτούμενη λύση. Η απάθεια και η απραξία μας εκτρέφει και αποθρασύνει τους περιβαλλοντικούς εγκληματίες και βιαστές του Καλαμά.

ΕΜΕΙΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Διαγωνισμός για την κατασκευή πεζοδρομίου στο Προδρόμ, 2010-08-06 21:35:36

Με προκήρυξη του ο Δήμος Παραμυθιάς ενημερώνει πως εκτίθεται σε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης το έργο: “Κατασκευή πεζοδρομίων τεχνικών στο Τ.Δ Προδρομίου Δ. Παραμυθιάς”.

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Παραμυθιάς Προϋπολογισμού: τριακοσίων είκοσι χιλιάδων (320.000,00€) με Φ.Π.Α 23%. Η δημοπρασία θα γίνει στις 31 Αυγούστου 2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών), στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Παραμυθιάς, Νομού Θεσπρωτίας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2666360129, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Παππάς Γρηγόριος.

Γκορέζης Ιωάννης: Δεν θα είμαι υποψήφιος, 2010-08-06 21:24:03

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Γκορέζης Ιωάννης αναφέρεται στην απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Ιωάννης Γκορέζης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Παραμυθιάς

Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλοι και φίλες,

Θέλω να σας κάνω γνωστό ότι για προσωπικούς λόγους αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Θα είμαι παρών και θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω στην επίλυση, τόσο των προβλημάτων του Δήμου, όσο και εκείνων που απασχολούν την καθημερινότητα των Δημοτών. Εξάλλου γνωρίζετε καλά ότι αυτό κάνω τα τελευταία 20 χρόνια που με τιμάτε με την ψήφο σας και σας ευχαριστώ για αυτό.

Παραμυθιά, 4 Αυγούστου 2010

Ιωάννης Δον. Γκορέζης

Αθανάσιος Παππάς. Επίσημη δήλωση υποψηφιότητας, 2010-08-04 22:40:39

Συνδημότισσες και συνδημότες του νεοσύστατου Δήμου Σουλίου,

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, οι δημότες του Δήμου Αχέροντα μας εμπιστεύθηκαν και μας ανέθεσαν την ύψιστη ευθύνη να διαχειριστούμε το μέλλον του τόπου μας, αξιώνοντας από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με ευθύνη, συνέπεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Σήμερα, με το πέρας της τετραετίας, μας κάνει να πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας, τιμώντας την εμπιστοσύνη τους δώσαμε λύσεις σε πολλά προβλήματα που τους απασχολούσαν, και θέσαμε τις βάσεις για τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας, τόσο με την εκτέλεση σημαντικών έργων που αναβάθμισαν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, όσο και με την απόλυτη διαφάνεια με την οποία διαχειριστήκαμε όλες τις υποθέσεις του Δήμου μας ώστε να μην αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα, αφήνοντας παρακαταθήκη για το αύριο.

Η αγάπη μου και οι αγωνίες μου για τον τόπο όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, και οι συνεχείς παροτρύνσεις τόσο των άξιων συνεργατών μου, που αφουγκράζονται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας, όσο και των συνδημοτών μου, του νεοσύστατου πλέον Δήμου Σουλίου, με οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου στο νέο Δήμο Σουλίου στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Η θέλησή μου, το όραμά μου, η ικανότητά μου και η εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας τους συμπολίτες μου, με κάνουν να πιστεύω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω επάξια στις δυσκολίες που θα προκύψουν με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», σε μια εποχή μάλιστα που η κοινωνία μας πλήττεται από ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες.

Πιστεύω ότι η απόφασή μου αυτή ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των πολιτών του νεοσύστατου Δήμου Σουλίου, και θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μου, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πάμε όλοι μαζί το νέο μας Δήμο εκεί που πραγματικά του αξίζει.

Η υποψηφιότητά μου αποτελεί μια ανεξάρτητη κίνηση, πέρα και πάνω από κομματικά, και οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα και δεσμεύσεις.

Στην προσπάθειά μου αυτή, καλώ όλες τις υγιείς και έντιμες δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας μας να συμπορευτούν μαζί μου, με σκοπό τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου ελπίδας και νίκης, που θα βασίζεται στη σύνθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων.

Τέλος, δηλώνω ότι μετά την ανακοίνωση και των άλλων υποψηφιοτήτων για το Δήμο μας, η συνεννόηση μαζί τους με στόχο τη διεξαγωγή ενός πολιτισμένου προεκλογικού αγώνα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, και θα αποτελέσει βάση για τη μετεκλογική συνεργασία μας με μοναδικό σκοπό το καλό του Δήμου μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Αθανάσιος Γ. Παππάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου

Διήμερο πανηγύρι στην Αγορά, 2010-08-03 22:35:19

Ο Πολιτιστικό σύλλογος Αγοράς με αφορμή την εορτή της Άγιας Σωτήρως, διοργανώνει το καθιερωμένο διήμερο πανηγύρι στις 5 και 6 Αυγούστου με τους Ζώη Παύλου στο κλαρίνο και τους Γιώργο Κάκο και Τασούλα Θέμελη στο τραγούδι. Είσοδος ελευθερη. Δύο μέρες με χορό και παραδοσιακή μουσική στην Αγορά και με την υπόσχεση του πολιτιστικού συλλόγου για ξέφρενο γλέντι.

Θα σερβίρονται κρύα ποτά και παραδοσιακά εδέσματα.

In this article

Join the Conversation