Αρχείο-2Άυγουστος

Λάμποβος: Ακύρωση του κανονισμού, 2010-08-25 12:28:52 Ο Δήμος Παραμυθιάς εγκρίνει και η Περιφέρεια Ηπείρου ακυρώνει. Ο λόγος για τον Λάμποβο, ο κανονισμός του οποίου προ ημερών εγκρίθηκε από...

Λάμποβος: Ακύρωση του κανονισμού, 2010-08-25 12:28:52

Ο Δήμος Παραμυθιάς εγκρίνει και η Περιφέρεια Ηπείρου ακυρώνει. Ο λόγος για τον Λάμποβο, ο κανονισμός του οποίου προ ημερών εγκρίθηκε από το Δήμο Παραμυθιάς με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ακυρώθηκε μετά από προσφυγή της μικροπωλήτριας Παναγιώτας Αναστοπούλου του Χαραλάμπους, στην περιφέρεια Ηπείρου και μετα απόφαση της ΓΓΠΗ κ. Γεωργακοπούλου. Η κ. Αναστασοπούλου με την προσφυγή της διατύπωσε τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις της για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σχετικά με την κατασκευή των παραπηγμάτων, την ηλεκτροδότησή τους, την καταβολή τελών από τους εμπόρους και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Η περιφέρεια ζήτησε με επιστολή της στο Δήμο Παραμυθιάς, την γνώμη του για τις ενστάσεις και έλαβε την απαντητική επιστολή 20 ημερές μετά, η οποία απ’ οτι φάνηκε δεν ήταν πειστική.

Ο Σου Λι πουλάει λέιζερ στους βοσκούς του Σουλίου , 2010-08-24 14:46:33

Συντάκτης Στάυρος Τζίμας – Καθημερινή

«Κινέζοι βγήκαν στη στεριά και πήρανε τα όρη…», θα μπορούσε να λέει παραφρασμένο το γνωστό λαϊκό άσμα για τα καράβια, και δεν θα έπεφτε καθόλου έξω. Οι «κίτρινοι εισβολείς» διαβήκαν τα λιμάνια, «κατέλαβαν» εμπορικά τις πόλεις και τώρα πήραν σβάρνα τα βουνά εξοπλίζοντας στάνες και ποιμνιοστάσια με πάσης φύσεως ηλεκτρονικές μικροσυσκευές!

Στον ορεινό όγκο του Σουλίου, στην Ηπειρο, με τα ερημωμένα χωριά και τα άδεια σπίτια, κάποιοι ηλικιωμένη κάτοικοι δεν αντίκρισαν ποτέ άνθρωπο άλλης φυλής. Υπάρχουν, εξάλλου, μέρες ή και μήνες ακόμη, κυρίως τον χειμώνα, που σπάνια βλέπουν και «πρωτευουσιάνους».

Τον τελευταίο καιρό όμως ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι, έχει μπει στη ζωή τους, ως κάτι εξωτικό. Κατέφθασε ο πρώτος Κινέζος πλανόδιος πωλητής και η επαφή τους με την οικονομία του Δράκου, είναι γεγονός. Τα έχει όλα και συμφέρει ο Κινέζος. Από φακούς και (πολυ)σουγιάδες, βασικά αξεσουάρ των βοσκών, έως ραδιοφωνάκια, ρολόγια και συσκευές λέιζερ για να τρομάζουν τις αλεπούδες, τα κουνάβια και τους λύκους όταν τους αντιληφθούν να πλησιάζουν το κοπάδι…

Στην αρχή έκανε την εμφάνισή του στα καφενεία, όπου οι λιγοστοί γέροντες τον είδαν περίπου ως εξωγήινο και έσπαγαν πλάκα μαζί του, καθώς εκείνος προσπαθούσε να αρθρώσει κάποιες ελληνικές λέξεις για να τους πουλήσει εμπόρευμα και εκείνοι δεν καταλάβαιναν γρυ από τα ιδιότυπα κινεζοελληνικά.

Με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν για τις ανάγκες των συναλλαγών έναν στοιχειώδη κώδικα επικοινωνίας και επειδή δεν μπόρεσαν ποτέ να μάθουν ή να συγκρατήσουν το όνομά του τον «βάφτισαν» οι ίδιοι. Και το όνομά αυτού: Σου Λι, από το… Σούλι.

Ο Σου Λι τους επισκέπτεται κατά τακτά διαστήματα, όλες τις εποχές, με ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο γεμάτο εμπόρευμα, το οποίο διακινεί στο κρεμασμένο στην κοιλιά κασελάκι.

Πάει στο καφενείο, σε σπίτια όπου υπάρχουν συγκεντρωμένοι παππούδες και γιαγιάδες, στην αυλή ή σε στάνες όταν αισθάνεται ότι δεν απειλείται από τα τσομπανόσκυλα, είναι ευγενικός και χαμογελαστός, δεν πίνει, κάποιες φορές κοιμάται στο αυτοκίνητο και, το σπουδαιότερο, δεν τον φοβούνται οι γενικά καχύποπτοι, λόγω αυξημένων κρουσμάτων διαρρήξεων κ.λπ., αποδιδομένων σε αθίγγανούς ή Αλβανούς, ή Ελληνες.

Από πού κρατάει η σκούφια του «Σου Λι», κανείς δεν ξέρει. Πιθανότατα παραλαμβάνει τα προϊόντα από κάποια νόμιμη ή παράνομη αποθήκη κινέζικων προϊόντων της περιοχής -λέγεται ότι εδρεύει στην Αρτα- και πληρώνεται με μεροκάματο ή και ποσοστά.

Σαν αυτόν κυκλοφορούν χιλιάδες στη χώρα μας και φτάνουν παντού για να πουλήσουν το εμπόρευμα, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της ορεινής Ελλάδας, σαν αυτά του Σουλίου.

Τους συναντάει κανείς στους δρόμους των μεγάλων και των μικρότερων πόλεων, στα καφέ και τις ταβέρνες της επαρχίας, στις πλαζ τα καλοκαίρια, στα πανηγύρια και τους γάμους, στα χωριά της ορεινής Ελλάδας.

Από το Μεσοβούνι η καταγωγή του 70χρονου σάτυρου., 2010-08-24 11:49:42

Με καταγωγή το Μεσοβούνι είναι ο 70χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνιση του 6χρονου κοριτσού και όχι από την Παραμυθιά, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Ο 70χρνος Κ.Σ., ομολόγησε στους αστυνομικούς της ασφάλειας Ηγουμενίτσας πως ήταν η δεύτερη φορά που αποπλάνισε την άτυχη 6χρονη, ενώ οι περιγραφές που δώθηκαν είναι σοκαριστικές και φυσικά δεν τις αναφέρουμε.

Τον λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη, αφού ο Εισαγγελέας Ηγουμενίτσας έχει συντάξει τον σχετικό φάκελο.

Ευχαριστήριο μηνυμα Σταυρούλας Μπραΐμη – Μπότση , 2010-08-23 16:14:32

Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους που με την ψήφο σας μου δώσατε πρωτοπορία και εδραιώσατε την υποψηφιότητα μου για τον Δήμο μας, το Δήμο Σουλίου.

Σας κοιτάζω λοιπόν στα μάτια και δεσμεύομαι η ψήφος αυτή να αποτελέσει συμβόλαιο τιμής για την κατάρτιση ενός ενωτικού ψηφοδελτίου και στη συνέχεια ενός αγώνα που να χαρακτηρίζεται από πολιτικό πολιτισμό για την κατάκτηση του Δήμου.

Υπόσχομαι με ήθος και ειλικρίνεια, με εμπειρία, γνώση και όραμα να συνεχίσω ανιδιοτελώς με βαθιά την αίσθηση της ευθύνης που επωμίζομαι.

Με εκτίμηση

Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα

Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Σουλίου

Πανσελήνος στο κάστρο της Ελέας, 2010-08-23 16:02:01

Συναυλία με σύνολο κιθάρας (σε συνεργασία με το Δήμο Παραμυθιάς) θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο κάστρο της Ελέας στην Παραμυθιά, αύριο 24 Αυγούστου στα πλαίσια του παραδοσιακού πλέον εορτασμού της τελευταίας Πανσελήνου του καλοκαιριού.

Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές από τις 8 το βράδυ και τους επισκέπτες τους περιμένει μια έντεχνη βραδιά λουσμένη με το πιο λαμπερό φεγγάρι της χρονιάς που σε συνδυασμό με το μυσταγωγικό θέαμα του κάστρου θα δημιουργήσουν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

 

H Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση υποψήφια Δημαρχος, 2010-08-23 01:53:07

Ξεκάθαρη νίκη για την Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση στις προκριματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Παραμυθιά και μετά από πρωτοφανή συμμετοχή δημοτών, αν αναλογιστούμε την εποχή (2.122 δημότες). Η Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση θα είναι η υποψήφια δήμαρχος που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουλίου και θα αντιμετωπίσει τον Θανάση Παπά μιάς και το 53,98% (σε σταυρούς) και το 70% (των ψηφοφορων!!!) την επέλεξαν στην σημερινή προκριματική διαδικασία. Υπενθυμιζουμε πως υπήρχε η δυνατότητα μέχρι και 2 σταυρών ανα ψηφοδελτιο.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν εκτός από την Σταυρούλα Μπραϊμη και οι κ.κ. Πέτσος Πέτρος, Γκορέζης Γεώργιος, Ερρίκος Μητσώνης και Μάρκου Ηλίας.

Η κατανομή των ψήφων μετά και την ολοκλήρωση της καταμέτρησης πριν απο λίγο, έχει ως εξής:

Σύνολο ψήφοδελτίων: 2.122 Ακυρα ψήφοδελτία: 12 Σύνολο έγκυρων ψήφοδελτίων: 2.110

Σύνολο ψήφων: 2.716

Σταυρούλα Μπραϊμη: 1.466 – 53,98% (σταυρούς) – 69,10% (ψήφοδέλτια)

Ερρίκος Μητσώνης: 427 – 15,72% (σταυρούς) – 20,10% (ψήφοδέλτια)

Πέτσος Πέτρος: 422 – 15,54% (σταυρούς) – 20% (ψήφοδέλτια)

Μάρκου Ηλίας: 215 – 7,92% (σταυρούς) – 10,13% (ψήφοδέλτια)

Γκορέζης Γεώργιος: 186 – 6,85% (σταυρούς) – 8,72% (ψήφοδέλτια)

Σύλληψη 70χρονου Παραμυθιώτη για αποπλάνιση ανηλίκου, 2010-08-22 12:02:04

70χρονος με καταγωγή απο χωρίο της Παραμυθιάς, κάτοικος Ηγουμενίτσας, συνελήφθει εχτές στην Ηγουμενίτσα με την κατηγορία της αποπλάνισης ανηλίκου, γιατί κατα την διαρκεία της ημέρας ασέλγισε σε 6χρονο (!!!) κοριτσάκι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ράδιο Ηγουμενίτσα, ο 70χρονος φερομενος ως δράστης, αφού εντόπισε το 6χρονο κοριτσάκι, με την πρόφαση ότι θα του αγόραζε παγωτό, το παρέσυρε σε πατάρι γνωστού Super Market, το οποίο εκείνη την στιγμή ήταν άδειο από πελατες και προσωπικό. Εκεί, ο 70χρονος αφού αφαίρεσε το εσώρουχο του αθώου κοριτσιού, θώπευσε τα γεννητικά του όργανα. Το γεγονός καταγγέλθει στην αστυνομία από τους γωνείς του 6χρονου κοριτσού και έτσι άντρες της ασφάλειας, στις 20:30 συνέλαβαν τον 70χρονο έξω απο το σπίτι του.

O Δήμος Σουλίου με αριθμούς, 2010-08-20 16:50:29

Στους 10.951 κατοίκους ανέρχεται ο πληθυσμός του νέου Δήμου Σουλίου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που αποτυπώνει τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο πληθυσμός κατανέμεται σε 3 δημοτικές ενότητες (Παραμυθιάς, Αχέροντα και Σουλίου) και 31 τοπικές κοινότητες (όλα τα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα), ενώ με βάση τον πληθυσμό που ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση καθορίζεται και ο αριθμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ετσι στους 10.952 κατοίκους του Δήμου Σουλίου, αντιστοιχούν είικοσι επτά (27) μέλη. Σε δημοτικές κοινότητες (όπως η Παραμυθιά) με πληθυσμό μέχρι δέκα χιλιάδες το συμβούλιο αποτελείται από πέντε μέλη. Σε τοπικές κοινότητες με πληθυσμό μέχρι τριακόσιους κατοίκους εκλέγεται ένας εκπρόσωπος ενω σε τοπικές κοινότητες με πληθυσμό μέχρι δύο χιλιάδες το συμβούλιο αποτελείται από τρία μέλη.

Ακολουθεί αναλυτικά η πληθυσμιακή κατανομή του Δήμου Σουλίου:

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 10.951

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 7.859

Δημοτική Κοινότητα Παραμυθίας 2.862

Τοπική Κοινότητα Αγίας Κυριακής 46

Τοπική Κοινότητα Αμπελιάς 244

Τοπική Κοινότητα Γκρίκας 243

Τοπική Κοινότητα Ελαταριάς 19

Τοπική Κοινότητα Ζερβοχωρίου 510

Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας Σουλίου 203

Τοπική Κοινότητα Καρβουναρίου 527

Τοπική Κοινότητα Καριωτίου 321

Τοπική Κοινότητα Κρυσταλλοπηγής 400

Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου 488

Τοπική Κοινότητα Ξηρολόφου 308

Τοπική Κοινότητα Παγκρατών (Παγκρατίου) 175

Τοπική Κοινότητα Πέντε Εκκλησιών 102

Τοπική Κοινότητα Πετουσίου 66

Τοπική Κοινότητα Πετροβίτσας 69

Τοπική Κοινότητα Πλακωτής 145

Τοπική Κοινότητα Πολυδρόσου 127

Τοπική Κοινότητα Προδρομίου 421

Τοπική Κοινότητα Σαλονίκης 73

Τοπική Κοινότητα Σεβαστού 146

Τοπική Κοινότητα Χρυσαυγής 169

Τοπική Κοινότητα Ψάκας 195

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ 2.344

Τοπική Κοινότητα Γαρδικίου Σούλι 803

Τοπική Κοινότητα Γλυκής 711

Τοπική Κοινότητα Σκανδάλου 623

Τοπική Κοινότητα Χόικας 207

ΣΟΥΛΙ 748

Τοπική Κοινότητα Αυλοτόπου 217

Τοπική Κοινότητα Κουκουλιών 110

Τοπική Κοινότητα Σαμονίδας 81

Τοπική Κοινότητα Τσαγγαρίου 171

Τοπική Κοινότητα Φροσύνης 169

Δημοτικές εκλογές – Διεργασιών συνέχεια…, 2010-08-19 16:36:59

84 ημέρες μέχρι τις Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και σε πλήρη κινητικότητα βρίσκονται οι υποψήφιοι καθώς και τα επιτελεία τους. Μετά την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αχέροντα, Θανάση Παππά, ο οποίος υποστηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία, σειρά παίρνει η υποψηφιότητα που θα υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με τους 5 ενδιαφερόμενους (Σταυρούλα Μπραϊμη, Ερρίκο Μητσιώνη, Γεώργιο Γκορέζη, Πέτρο Πέτσιο και Ηλία Μάρκου) να λαμβάνουν μέρος σε ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Φιλοπροόδου Ομίλου Παραμυθιάς.

 

 

 

 

 

 

Δέσμευση για την διατήρηση του ονόματος του Δήμου Παραμυθιάς ζητά η διαδικτυακή κίνηση πολιτών

Με επιστολή προς την www.paramythiaonline.gr, η διαδικτυακή κίνηση πολιτών κατά της αλλαγής της ονομασίας του Δήμου Παραμυθιάς, μεταξύ άλλων ζητά την δέσμευση όλων των υποψηφίων για την χρήση του δικαιώματος που δίνει το νομοσχέδιο Καλλικράτης και σύμφωνα με το οποίο το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίζει μόνο του για το ποιά θα είναι η ονομασία του Δήμου, τιμώντας έτσι το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου (17 Μαϊου) που ζητά η ονομασία να παραμείνει ως έχει. Στην επιστολή ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο πλήθος των μελών της κινησης που μέχρι στιγμής απαριθμεί 1063 μέλη.

Ποίημα για την συμμετοχή του Γεώργιου Γκορέζη

Λάβαμε το παρακάτω απο τον κ. Γεώργιο Μπόλωση και αναφέρεται σε υποψηφιότητα.

Θα το φωνάξω δυνατά, Σ’ όλη τη Θεσπρωτία

Ο στρατηγός για Δήμαρχος, Έχει μεγάλη αξία.

Γιατί είναι άνθρωπος σωστός, Έχει τιμή και αξία

Με το κεφάλι του ψηλά, Μέσα στη κοινωνία.

Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί, Χωρίς αμφιβολία

Να πάμε να ψηφίσουμε, Να πάρει τη δημαρχία.

Αυτός δεν πάει για λεφτά, Δεν πάει να πλουτίσει

Πάει με αξιοπρέπεια, Τον τόπο να βοηθήσει.

Εγώ το ξέρω σίγουρα, Γι’ αυτό δεν αμφιβάλλω

Για Δήμαρχο θα έχουμε, Τον στρατηγό μεγάλο.

Κύριε Γκορέζη με χαρά, Θα είμαστε κοντά σας

Και να είστε σίγουρος, Η νίκη είναι δικιά σας.

19-8-2010 Καρυώτι Παραμυθιάς

Γεώργιος Μπόλωσης . 53,726 .

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Παραμυθιά, 2010-08-19 11:20:11

Συντάκτης: EΡΤ

Από τις 11/8 σε όλη την περιοχή της Ηπείρου (κυρίως Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας ανατολικά της Παραμυθιάς και στην περιοχή του Αχέροντα) σημειώνεται ένα σμήνος σεισμών έντασης από 2 έως 3,6, 3,9 έως 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στην πλειονότητά τους οι δονήσεις αυτές έχουν μικρό εστιακό βάθος που ξεκινάει από το 1 χλμ. και φτάνει τα 7 χλμ., ωστόσο, όπως δηλώνουν οι σεισμολόγοι τα σμήνη αυτά εντάσσονται σε μια συνηθισμένη σεισμικότητα που μπορεί να κρατήσει μέχρι και δύο εβδομάδες, χωρίς να εμπνέει ανησυχίες.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!