Αρχείο-3Σεπτέμβριος

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Περιοδεία στην Θεσπρωτία, 2010-09-27 21:26:28 Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισκέπτηκε την Θεσπρωτία στα πλαίσια των περιοδειών ανά την Ήπειρο. Ο επικεφαλής του συνδυασμού AΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Περιοδεία στην Θεσπρωτία, 2010-09-27 21:26:28

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισκέπτηκε την Θεσπρωτία στα πλαίσια των περιοδειών ανά την Ήπειρο. Ο επικεφαλής του συνδυασμού AΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ με τον Παραμυθιώτη Κάτσιο Νικόλαο (υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο) στο πλευρό του, συνομίλησε με κατοίκους της Ηγουμενίτσας και είχε συνάντηση με τον Νομάρχη Θεσπρωτίας και υποψήφιο Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιώγιακα (φωτογραφια απο το thesprotia-news.blogspot.com). Εντωμεταξύ, με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα καταφέρεται εναντίον του Ευάγγελου Αργύρη ο οποίος σήμερα στις 8 είχε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Ρεπορτάζ για τα εγκαίνια σε λίγη ώρα. Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Αλέξανδρου Καχριμάνη.

AΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» καλωσορίζει τον κ. Ευάγγελο Αργύρη στο νέο, για αυτόν, χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένας χώρος που δεν προσφέρεται και δεν επιτρέπεται να λειτουργεί με κομματικά κριτήρια, με μηχανισμούς και διαχωρισμούς πολιτών, όπως αυτά που υπηρέτησε και εφάρμοσε στην πολυετή κοινοβουλευτική του θητεία.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση η διαφάνεια, δεν είναι μόνο διακήρυξη, αλλά γίνεται καθημερινά πράξη. Και οφείλουμε τη διαφάνεια, να μη τη ζητάμε μόνο από τους άλλους, αλλά να την εφαρμόζουμε πρώτα οι ίδιοι. Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης το έκανε ήδη, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματά του, τα προσωπικά και της οικογένειάς του. Περιμένουμε το ίδιο και από τον κ. Αργύρη.

Στον προεκλογικό αγώνα για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, απαιτείται πολιτικό ήθος και γενναιότητα. Προπάντων δεν επιτρέπεται η υποκρισία, από τη μία να δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ ενός προεκλογικού αγώνα με επιχειρήματα και αντιπαράθεση προγραμμάτων και την ίδια ώρα να μην αντιλαμβανόμαστε ότι οι πέριξ, οι κάτωθεν και οι άνωθεν ημών εξασκούνται καθημερινά σε συκοφαντίες, λίβελους, ύβρεις, θίγοντας υπολήψεις ιδιωτών, πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Αν συμφωνούμε το ομολογούμε. Αν διαφωνούμε τους αποδοκιμάζουμε, τους αποπέμπουμε. Και από τον κ. Αργύρη, δεν είδαμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Η σημερινή πολιτική, την οποία στήριξε με την ψήφο του ο κ. Αργύρης, για πρώτη φορά έχει οδηγήσει στην Ήπειρο σε μειώσεις τιμών παραγωγών κτηνοτρόφων. Για πρώτη φορά σε μειώσεις ονομαστικών μισθών του Δημοσίου και των συντάξεων. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είδαν να ανατρέπονται βίαια οι εργασιακές τους σχέσεις. H υγεία υποβαθμίζεται. Οι μικρομεσαίοι πνέουν τα λοίσθια. Πριν ένα χρόνο, ο κ. Αργύρης είχε ζητήσει την ψήφο των πολιτών για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που δεν είχε καμία σχέση με αυτή που στήριξε τον τελευταίο χρόνο στη Βουλή.

Σήμερα το βράδυ έχει τη μεγάλη ευκαιρία: Να ζητήσει συγνώμη από τους ψηφοφόρους του και να πάρει «σφουγγάρι» για τα προηγούμενα, παραιτούμενος από την ασφάλεια που του παρέχει η βουλευτική του έδρα, ώστε να ζητήσει ξανά την ψήφο των Ηπειρωτών για να εφαρμόσει, αν εκλεγεί, μια άλλη, διαφορετική, πολιτική όπως υπόσχεται. Με τους κανόνες που επιβάλλει, έξω από κομματικές επιταγές, η Αυτοδιοίκηση και κάτω από την σκληρή πραγματικότητα του Μνημονίου και του «Καλλικράτη», για τον οποίο καθημερινά αποκαλύπτονται οι προχειρότητες με τις οποίες προωθήθηκε και εξακολουθεί να προωθείται με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχέδιο για τον Οργανισμό της νέας Περιφέρειας.

Δ’ Εθνική: Ήττα και για τους τρείς της Θεσπρωτίας., 2010-09-26 20:42:24

Καταστροφική αποδείχτηκε η δεύτερη αγωνιστική της Δ’ Εθνικής για την Θεσπρωτία, αφού και οι τρεις εκπρόσωποι του νομού έχασαν.

Το Σούλι Παραμυθιάς στην πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό του, υποδέχτηκε τον Οδυσσέα Νυδρίου και έχασε με 2-3, πληρώνοντας την ολιγωρία στην άμυνα και τις μεγάλες αποστάσεις με την μεσαία γραμμή. Αν και ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αυτό που μένει είναι οι χαμένοι 3 βαθμοί και η ανώμαλη προσγείωση μετά την εντυπωσιακή νίκη της πρεμιέρας στην Πάργα. Ο τεχνικός της ομάδας, Θανάσης Χαρίσης, δεν είχε την πολυτέλεια να δει πάνοπλο το Σούλι αλλά αυτό σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο Λαζαρίδης στο 23 άνοιξε το σκορ για λογαριασμό του Οδυσσέα Νυδρίου ο Αθανασίου στο 39 ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Πέντε λεπτά αργόετα και πάλι ο Λαζαρίδης σκόραρε γα λογαριασμό του Οδυσσέα και ο Λαζανάς στο 52 έκανε το 1-3. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Λώλης στο 79.  Τον αγώνα διεύθυνε ο Τσέτσιλας (Γρεβενών). Η ομάδα της Παραμυθιάς βρίσκεται στην 8η θέση με 3 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον νεοφώτιστο Άρη Φιλιατών.

ΣΟΥΛΙ: Γ. Γιολδάσης, Τζάλλας (54′ Αντωνίου), Μπίζιος, Μπονόβας, Ντούμας, Κάτερος (72′ Παππάς), Ντόκος, Π. Γιολδάσης, Γιαννόπουλος, Λώλης, Αθανασίου.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Καραγκούνης, Αρέθας, Ματούλας, Λαμπάκης, Γεωργάκης, Ψαρόπουλος, Λαζαρίδης, Καλογερής, Γαζής (80′ Μητρόπουλος), Κούτσικος (60′ Παλιογιάννης), Λαζανάς (70′ Σχίζας).

 

Ο Θεσπρωτός δεν τα κατάφερε στην Λευκάδα και έχασε με 1-0 από τον τοπικό Τηλυκράτη. Άτυχος ο Θεσπρωτός αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 83 έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Πουταχίδη. Ο Νάκος στο 9ο λεπτό σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Τον αγώνα διεύθυνε ο Μπαλατσούκας (Ηπείρου). Ο Θεσπρωτος που βρίσκεται στην 6η θέση με 3 βαθμούς, ταξιδεύει στα Ιωάννινα την ερχόμενη αγωνιστική για το ματς με την Θύελλα Ελεούσας.
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Μαλαμής, Κατσαμπίρης, Αχείμαστος, Πουταχίδης, Μαργιόλης, Χριστοδούλου, Νάκος, Κτενάς, Σιδηρόπουλος (62′ Τσιούνης), Καρακατσάνης (66′ Θεράπος), Καλογερής (81′ Μπερερής)
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Αρχοντάκης, Σταυρίδης (46′ Η. Παππάς), Φέτσης, Μώκος, Στρατής, Αθανασίου, Μουρούτης, Σ. Παππάς (82′ Κ. Κωνσταντάκος), Μπαλογιάννης, Τσιατούρας, Νάννος.

Δεύτερη σερί ήττα για τον Άρη Φιλιατών, αυτή την φορά εντός έδρας με αντίπαλο το Μεσολόγγι με σκορ 3-0. Η ομάδα των Φιλιατών σε καμία περίπτωση δεν απείλησε το Μεσολόγγι και έδειξε πως πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία. Οι Φραγκούλης (8), Πλακίδας (75) και Πολεμαρχάκης (87) πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους.
Τον αγώνα διεύθυνε ο Μυριούνης (Ηπείρου). Ο ουραγός Άρης την επόμενη αγωνιστική έρχεται στην Παραμυθιά για το ματς με το Σούλι
ΑΡΗΣ: Βενέτης, Μηνάς, Ζήσης (62′ Θ. Νάτσης), Λιαμίρας, Γκάγκαλης (76′ Λ. Νάτσης), Σωτηρίου (62′ Βλάσσης), Δάλλας, Στυλιανίδης, Καίσαρης, Στέφος, Τζαννής.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Ζέρβας, Φλωρόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Πασπαλιάρης, Ζαχαράκης, Σαμσώνας, Τσάμης, Αγγελής, Φραγκούλης (65′ Μαντζάνας), Αποστολίδης (82′ Πολεμαρχάκης), Πλακίδας (82′ Ψηλός). . . 53,730 .

Εορτασμός Ανακομιδής Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου, 2010-09-26 22:28:23

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 εορτάζουμε την Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού, Πολιούχου και Προστάτου της Παραμυθίας και όλης της Ιεράς Μητροπόλεως. Η εορτή τελείται επισήμως στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά.

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 το απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ. θα ψαλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΣ, ο όποιος θα κηρύξει το Θειο Λόγο.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και ώρα 8:30 μ.μ. θα γίνει ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου εντός της Παραμυθιάς.

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 7:00 π.μ. θα τελεσθεί όρθρος και στη συνέχεια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Θειο Κήρυγμα και μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων των 49 Προκρίτων της πόλεως Παραμυθιάς, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας τον 49 Προκρίτων της πόλεως Παραμυθιάς.

Ο Γιάννης Βέλλης στην Περιφέρεια Αττικής, 2010-09-26 20:54:20

Ο Γιάννης Βέλλης, υπεύθυνος και υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσπρωτία – σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις – θα συμμετέχει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην “ΑΤΤΙΚΗ οικολογική ΑΠΑΝΤΗΣΗ”, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Διάκο. Η παρουσία του στο χώρο της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού και στους κοινωνικούς αγώνες στην περιοχή της Αττικής, από το 1988 μέχρι σήμερα, κρίθηκε ότι μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια για μια άλλη Αττική, μέσα από την “ΑΤΤΙΚΗ οικολογική ΑΠΑΝΤΗΣΗ”. Θα συνεχίσει να προσφέρει τη βοήθειά του και από αυτή τη θέση στην Θεσπρωτία και την Ήπειρο, μέσα από τη βοήθεια των ετεροδημοτών της Αττικής που αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα. Ο Γιάννης Βέλλης είναι εκδότης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ποιητής και φωτογράφος. Έχει ικανοποιητικό αριθμό διακρίσεων τόσο στην επαγγελματική του πορεία όσο και στο χώρο του πολιτισμου.

Όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί του μπορούν να το κάνουν μέσω του e-mail: [email protected]

ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Ιωάννης Βέλλης, Τ.Θ. 8341, Τ.Κ. 142 02 ΠΕΡΙΣΣΟΣ.

Αλέξανδρος Καρχιμάνης: Εναρξη ιστοσελίδας, 2010-09-25 11:34:50

Από εχτές τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα του συνδυασμού του Αλέξανδρου Καρχιμάνη, «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» στη διεύθυνση www.kachrimanis.gr, από την οποία μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για το πρόγραμμα, τις πρωτοβουλίες της παράταξης καθώς και για τα μέλη του ψηφοδελτίου.

Παράλληλα, μπορούν να καταθέτουν στη διεύθυνση: info@Kachrimanis.gr , τις προτάσεις και τις απόψεις τους για την Ήπειρο που προσδοκούν και επιθυμούν, για μια Ήπειρο στην οποία να αξίζει να ζούμε εμείς, τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.

Δημόσια έργα σε Ζερβοχώρι και Γκρίκα, 2010-09-24 14:54:45

Δύο δημόσια έργα σε Ζερβοχώρι και Γκρίκα, εκτίθονται σε σε ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό από το Δήμο Παραμυθιάς συνολικού πρϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Στο Ζερβοχώρι προκηρύχτηκε κατασκευή πεζοδρομίου με προϋπολογισμό εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000,00€) με την δημοπρασία να γίνεται στις 02 Νοεμβρίου 2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών) στο Δημαρχείο Παραμυθιάς.

Στην Γκρίκα προκηρύχτηκε κατασκευή κατασκευή γηπέδου 5×5 προϋπολογισμού επίσης εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000,00€) με την δημοπρασία να γίνεται 16 Νοεμβρίου 2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ. (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών).

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στο τηλέφωνο 2666360129 (αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Παππάς Γρηγόριος).

Ένταση στο Δημαρχείο Παραμυθιάς με αφορμή τον Λάμποβο, 2010-09-22 15:23:05

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Παραμυθιάς, όταν αντιπροσωπία εμπόρων που συμμετέχουν στο Λάμποβο, με επικεφαλής την κ. Παναγιώτα Αναστοπούλου, αξίωναν από μέλη του Δημοτικού συμβουλίου να γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους σχετικά με το κανονισμό λειτουργίας του παζαριού. Η πληροφορίες λένε πως οι έμποροι εξέφρασαν της αντιρρήσεις τους με τουλάχιστον άκομψο τρόπο και έτσι η ένταση δεν άργησε να εκδηλωθεί. Το επεισόδιο έληξε όταν άντρες της αστυνομίας οδήγησαν την κ. Αναστοπούλου στο αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς.

Να υπενθυμίσουμε πως η κ. Αναστοπούλου και το 2009 είχε εκφρασει τις αντιρρήσεις της με απεργία πεινάς στο χώρο όπου πραγματοποιούταν ο Λάμποβος, ενώ φέτος με προσφυγή της στην περιφέρεια Ηπείρου, ζήτησε την ακύρωση του κανονισμού όπως αυτός είχε ψηφιστεί προ μηνών από το Δημοτικό συμβούλιο Παραμυθιάς.

Παρόλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει, ο φετινός Λάμποβος (το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου) ανοίγει τις πύλες του σε 10 ημέρες και αναμένεται συμμετοχή ρεκόρ και από επισκέπτες και από εκθέτες.

Τουρνουά μπάσκετ 49 προκρίτων , 2010-09-22 15:34:16

Στην Παραμυθιά θα βρίσκεται από την ερχόμενη Παρασκευή (24/9), η Εθνική Μπάσκετ  Εφήβων καθώς θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες στο τουρνουά “49 προκρίτων” που διοργανώνεται από την ΚΑΕ Παραμυθιάς. Η Εθνική Εφήβων θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 24 του μήνα και την επόμενη μέρα θα αντιμετωπίσει στο κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς τον ΑΟ Αγρινίου. Την δεύτερη μέρα (Κυριακή 26/9) η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου θα αγωνιστεί με την ΚΑΕ Παραμυθιάς.  Η σύνθεση της αποστολής της εθνικής είναι:

Μανώλης Τσελεντάκης (ΑΚ Αστέρια), Θόδωρος Τσιλούλης (Φοίνικας Λάρισας), Νίκος Πιεβάλιτσα (Ένωση Καβάλας), Αλέξανδρος Μήτσιαλος (ΑΟΚ Βέροιας), Απόλλων Δεληγιώργης (Μαντουλίδης), Σπύρος Παναγιωταράς (Πανιώνιος), Γιάννης Δημακόπουλος (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Αγραβάνης (Μαρούσι), Πέτρος Μελισσαράτος (Άλιμος), Γιώργος Παπαδέας (Δούκας), Γρηγόρης Καμάρας (ΟΣΦΠ), Σωτήρης Μαρούγκας (Περιστέρι).

Φωτιά σε μπαρ στο Γαρδικι, 2010-09-20 14:11:18

Συντάκτης: Αναστασίου Ευάγγελος, Ράδιο Ηγουμενίτσα

Την 20-9-2010 και ώρα 03.00 στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκλήθηκε πυρκαγιά σε κατάστημα «Καφετέρια – Μπαρ» ιδιοκτησίας ημεδαπής, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές εντός του καταστήματος.

Την 04.30 ώρα της ιδίας πυρκαγιά κατεσβέσθη από Π.Υ. η οποία διενεργεί την προανάκριση

O Γεώργιος Λύγκας υποψήφιος για το Δήμο Σουλίου, 2010-09-20 13:15:48

O τέταρτος συνδυασμός για το Δήμο Σουλίου είναι γεγονός. Μετά την Μπραίμη Σταυρούλα, τον Παππά Αθανάσιο και τον Μαρέτα Άρη, ο ιατρός κ. Γεώργιος Λύγκας, προχώρησε σε ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουλίου. Στην ανακοίνωση ο κ. Λύγκας αιτιολογεί την απόφασή του να κατέλθει ως «ανεξάρτητος» λέγοντας πως οι «επίσημοι κομματικοί υποψήφιοι, μοιραία κινούνται αυστηρά εντός κομματικών τοίχων και δεν απηχούν τα μηνύματα και τα προβλήματα της κοινωνίας».

In this article

Join the Conversation