Μπαράζ συναντήσεων σε υπουργεία για Αντώνης Τρίτσης, Κατασκηνώσεις και Αχέροντα.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης οι Αντιδήμαρχοι Φάνης Μπέλλος και Γιώργος Ντάγκας και ο προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Αθανασίου, συνοδευόμενοι από το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα

Κύκλο επαφών σε διάφορα υπουργεία είχαν την Τρίτη και την Τετάρτη ο Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης, οι αντιδήμαρχοι Φάνης Μπέλλος, Γιώργος Ντάγκας  και ο προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Αθανασίου, συνοδευόμενοι από το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Την Τρίτη συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα των νεκρών πλατάνων του Αχέροντα. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Γιώργος Αμυράς επανέλαβε τη δέσμευσή του να προχωρήσει το υπουργείο σε ανάθεση μελέτης σε Πανεπιστήμιο της χώρας, ώστε να υποδειχθεί μεταξύ άλλων και το είδος του δέντρου που θα αντικαταστήσει τα πλατάνια που έχουν ήδη απομακρυνθεί ή/και απαιτείται να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη συνάντηση, δεν ετέθη από τους αιρετούς του Δήμου Σουλίου, θέμα για τις εργασίες αποκατάστασης της κοίτης του ποταμού που εκτελούνται το διάστημα αυτό από την Περιφέρεια Ηπείρου και έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των επαγγελματιών της περιοχής.

Συνάντηση υπήρξε και με το γενικό διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας κ. Δασκαλογιάννη, καθώς ο Δήμος ζητά να του παραχωρηθούν κατά κυριότητα οι κατασκηνώσεις Παραμυθιάς, (του έχει ήδη παραχωρηθεί η χρήση για 20ετία) ώστε να μπορεί να εντάξει έργα, δράσεις και παρεμβάσεις σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τέλος, συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών  Στ. Πέτσα, από τον οποίο ζήτησαν την ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, έργων αγροτικής οδοποιίας και ύδρευσης, ύψους 1,8 εκ. ευρώ και 3,8 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε για την ένταξη των έργων στην προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος.



In this article

Join the Conversation