Tο Μ-Λ ΚΚΕ Παραμυθιάς για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ανακοίνωση

Να καταγγείλουμε τη  στρατιωτική εισβολή της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας
στην Ουκρανία που επαναφέρει την απειλή γενικευμένου πολέμου και πυρηνικού αλληλοεκβιασμού

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ  ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΤΩΝ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Η Ρωσία εξαπέλυσε γενικευμένη πολεμική επίθεση στην Ουκρανία με στόχο, να ανατρέψει το αντιδραστικό καθεστώς που εγκαθίδρυσαν οι αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές με το φασιστικό πραξικόπημα του Μειντάν το 2014, και να επιβάλει ένα καθεστώς ανδρεικέλων που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του ρώσικου ιμπεριαλισμού. Με αυτή την πολεμική επίθεση επιδιώκεται, να «αποστρατιωτικοποιηθει» η Ουκρανία και να καταστεί «ουδέτερη» χώρα, μια «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία, αποκλείοντας εκ των πραγμάτων την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Η κατάσταση που διαμορφώνεται από την στρατιωτική εισβολή, επιταχύνει στην παγκόσμια σκακιέρα τη διαμόρφωση μετώπων και συμμαχιών στα στρατόπεδα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, προκαλεί απότομη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας, ΕΕ) για την αναδιανομή των ζωνών επιρροής και σκοτεινιάζει το διεθνή ορίζοντα, επαναφέροντας την απειλή για γενικευμένο πόλεμο.

Τώρα οι λακέδες του Κιέβου μπροστά στη δύναμη πυρός της Ρωσίας εκλιπαρούν τα ξένα αφεντικά τους για «προστασία», αλλά οι  ιμπεριαλιστές της δύσης δεν πρόκειται να εμπλακούν στρατιωτικά με τη Ρωσία για να τους διασώσουν και όλα δείχνουν πως είναι ζήτημα ημερών η συνθηκολόγηση κατάρρευση της κυβέρνησης Ζελένσκι. Οι δυτικοί ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ καταγγέλλουν τη στρατιωτική επίθεση και ανακοινώνουν την επιβολή κυρώσεων, ασκούν πιέσεις και εκβιασμούς επιδιώκοντας να εξαναγκάσουν σε υποχώρηση τον Πούτιν.

Οι  εκπρόσωποι των ΗΠΑ με απύθμενο θράσος εμφανίζονται τώρα υπερασπιστές της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καταδικάζουν  τη  επίθεση και δεν αναγνωρίζουν τα όποια «τετελεσμένα» της εισβολής. Όμως οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ προκειμένου να θέσουν κάτω από τον έλεγχο και την κυριαρχία τους χώρες και περιοχές, εξαπέλυσαν κατακτητικούς πολέμους, υποδούλωσαν και κομμάτιασαν χώρες και λαούς, υποκίνησαν την εθνικιστική διαίρεση και αξιοποίησαν τον πιο έξαλλο αντιδραστικό εθνικισμό μεταμφιεσμένοι σε οπαδούς του “δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των εθνών”.

Η κρίση στην Ουκρανία έχει τη βάση της στα εσωτερικά προβλήματα λόγω της άμεσης ανάμειξης και επέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Βασικός στόχος των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών όλο αυτό το διάστημα είναι η πρόσδεση της Ουκρανίας στο φιλοπόλεμο άρμα του ΝΑΤΟ με στήριγμα τους ντόπιους λακέδες τους και ο περιορισμός ή και η εκμηδένιση των ερεισμάτων και της επιρροής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από την άποψη αυτή, το κύριο πρόβλημα της Ουκρανίας και του λαού της είναι πρόβλημα ιμπεριαλιστικής ανάμειξης και επέμβασης. Η απάντηση στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ – ΕΕ και στο μαύρο μέτωπο των αντιδραστικών δυνάμεων της κυβέρνησης του Κιέβου δεν μπορεί να δοθεί από μια άλλη ιμπεριαλιστική επέμβαση και στρατιωτική επίθεση που εξαπολύεται με τη σημαία του αντικομμουνισμού και του μεγαλορώσικου σωβινισμού. Τα πραγματικά  συμφέροντα μπορεί να τα υπερασπίσει μόνο η εργατική τάξη της Ουκρανίας, με επικεφαλής τους κομμουνιστές, συνενώνοντας τον λαό ενάντια  στη στρατιωτική επέμβαση , μακριά από εθνικιστικές διαιρέσεις και σωβινισμούς για να μην ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για τη συντριβή των φασιστών και την ανατροπή συνολικά του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν από τις πρώτες που έσπευσε να συνταχθεί με τα ξένα αφεντικά της, ΗΠΑ-ΕΕ, στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία.  Με τη νέα στρατιωτική Συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ- Ελλάδας η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη στρατιωτική βάση-ορμητήριο. Τώρα με το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία μεγάλοι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τη βαθιά εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Ο λαός μας πρέπει να δυναμώσει τον αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό του αγώνα.

Να απαιτήσει να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στα αμερικανονατοικά επιθετικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Να αγωνιστεί για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ,  ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ,  ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΑΒΒΑΤΟ  26/2  ΣΤΙΣ 12,  ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

In this article

Join the Conversation