Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την απεργία της Τετάρτης

Ανακοίνωση


Στις 6 Απρίλη να νεκρώσουν τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία, όλοι οι χώροι δουλειάς!

Συνάδελφοι-σσες, και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία οι αυξήσεις στο ρεύμα, το πετρέλαιο, το αέριο και σε όλα τα βασικά προϊόντα σάρωναν τους έτσι και αλλιώς χαμηλούς μισθούς μας. Μόνο την τελευταία χρονιά οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι 10% και ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς πάνω από 5%.

Με αφορμή την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία, νέα βάρη φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων με τις καθημερινές ανατιμήσεις στην ενέργεια και σε βασικά προϊόντα.

O πόλεμος είναι «ευκαιρία» για βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Αυτούς στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με τα αντεργατικά μέτρα που πήραν, αυτούς στηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Μετά τις μεγάλες ονομαστικές μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο, της περιόδου 2010-2012, και της συνεχής αύξησης και έντασης της φοροληστείας, οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι για χρόνια και χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και το δημόσιο απειλούνται με νέα μείωση μισθού με την κατάργηση του επιδόματος για επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.

Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούμε συνεχώς υποβαθμίζονται ενώ η κυβέρνηση στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη, δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων και των περιφερειαρχών ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.

Συγκεκριμένα καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.
Η κυβέρνηση Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας.

Έτσι, οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι που εργάζονται κι επανδρώνουν αυτές τις υπηρεσίες χρησιμοποιούνται για ν΄ανακυκλωνουν την ανεργία και πετιούνται με αναλγησία στο δρόμο, απολύοντας τους, όχι επειδή δεν είναι απαραίτητοι, αλλά γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά θεωρείται «κόστος».

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε, εργασία και ζωή με δικαιώματα.
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ΟΜΗΡΙΑ χιλιάδων εργαζομένων.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για τον έλεγχο και το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους κι εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από τη μία ή άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων όπλων, των εφοπλιστών, πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα . Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών. Στον αγώνα των εργαζομένων.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
In this article

Join the Conversation