Εκτός ΕΤΑΔ ο Αντώνης Μπέζας. Καταγγέλλει μεθοδεύσεις ο πρ. Υφυπουργός Οικονομίας

"Η θητεία μου εληξε γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία και απαίτησα να υπάρχει στην Εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων"

Τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ (Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου) ανακοίνωσε το Υπερταμείο. Απο αυτήν, απουσιάζει το όνομα του μέχρι σήμερα προέδρου, του πρώην υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη  Μπέζα.

Την θέση του προέδρου σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπερταμείου, αναλαμβάνει ο Γρηγόριος Αναστασιάδης.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο Αντώνης Μπέζας έκανε λογο για μεθόδευση της απομακρινσης του, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως η αιτία είναι τα στοιχεία που έδωσε στην Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ, σε έλεγχο για παράνομες προσλήψεις.

“Πρέπει να γνωρίζουν στη Διοίκηση της υπερκοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη ΕΕΣΥΠ, ότι δεν πτοούμαι από τέτοιες πρακτικές και θα δώσω στο ΥΠΟΙΚ όσα πρόσθετα στοιχεία μου ζητηθούν ή χρειαστούν” ανεφερε χαρακτηριστικά ο ο πρ. Υφυπουργός Οικονομίας.

Η δήλωση:

“Στον κάθε καλοπροαίρετο πολίτη δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί τη χρονική περίοδο που στην ΕΤΑΔ διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, η Διοίκηση της ΕΕΣΥΠ επέλεξε να προχωρήσει εσπευσμένα στη πρόωρη λήξη της θητείας μου ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ.
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που μου ζητήθηκαν και απαίτησα να υπάρχει στην Εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων.
Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν στη Διοίκηση της υπερκοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη ΕΕΣΥΠ, ότι δεν πτοούμαι από τέτοιες πρακτικές και θα δώσω στο ΥΠΟΙΚ όσα πρόσθετα στοιχεία μου ζητηθούν ή χρειαστούν.
Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι επειδή διαχειρίζονται δημόσια περιουσία εγώ θα συνεχίσω να επιμένω πως οφείλουν να υπόκεινται σε δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο και να λειτουργούν τηρώντας τις αρχές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της νομιμότητας και βέβαια ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου”.In this article

Join the Conversation