Αρχείο-3_Δεκέμβριος

Κλειστά τα καταστήματα την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, 2010-12-30 22:07:58 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας ανακοινώνουμε ότι την Δευτέρα 3/01/2011 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά όπως...

Κλειστά τα καταστήματα την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, 2010-12-30 22:07:58

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ανακοινώνουμε ότι την Δευτέρα 3/01/2011 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά όπως σε ολόκληρη την χώρα ως αντικατάσταση της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου βάση νόμου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπύρος Γούσιας

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Άγγελος Μαρέτης


Απόπειρα διάρρηξης σε οικία της Παραμυθιάς, 2010-12-30 21:54:01

Απόπειρα διάρρηξης πραγματοποιήθηκε εχτές και κατά τις 02:40 τα ξημερώματα σε οικία στο κέντρο της Παραμυθιάς.

Άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να παραβιάσουν παράθυρο αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες όπου κάλεσαν την αστυνομία, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Εξετάζεται το γεγονός οι κινήσεις των θρασύτατων δραστών να έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης παρακείμενης τράπεζας.

Την σχετική έρευνα έχει αναλάβει το ΑΤ Παραμυθιάς.

Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής, 2010-12-30 14:57:27

Με λαμπρότητα και με παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής, όπως αυτή προέκυψε από της εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ασφυκτικά γεμάτο Θέατρο Καρκαμίσι, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Παραμυθίας, κ.κ. Τίτου, παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Κατσούρα Χρήστου, του Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειου των διοικητών της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και εκπροσώπων φορέων της Παραμυθιάς.

Στην ομιλία της η Δήμαρχος Σουλίου κ. Μπραίμη Σταυρούλα, αναφέρθηκε στην νέα εποχή που ανοίγεται για το Δήμο μας, υποσχέθηκε τομείς και νέες δράσεις και ζήτησε την βοήθεια των πολιτών για την υλοποίηση των σχεδίων που οραματίζεται.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την τελετή της ορκωμοσίας.

Ολόκληρη η ομιλία της Kας Μπραιμη έχει ως εξής:

Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας εδώ σήμερα στην τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Τα συναισθήματα που μας διακατέχουν πολλά και ανάμικτά.

Συγκίνηση, Χαρά, τιμή και ευθύνη

Αποτελεί μεγάλη τιμή για όλη την δημοτική αρχή και για μένα προσωπικά ή ανάληψη καθηκόντων στον πρώτο Καλλικρατικό Δήμο Σουλίου. Ένα Δήμο με βαριά πολιτιστική κληρονομιά και μεγάλο δυναμικό φυσικών πόρων. Ένα δήμο που στην εδαφική του περιφέρεια ενώνεται ο μύθος με την ιστορία.

Με σεβασμό στην βούληση των συμπατριωτών μας για τα πρόσωπα και τους θεσμούς κοινός μας στόχος είναι η συλλογική προκοπή, η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων των κατοίκων καθώς και η ανάδειξη και η επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας.

Το 2011 βρίσκει το Δήμο μας με νέα δημοτική αρχή σ’ ένα νέο αυτοδιοικητικό σκηνικό «τον Καλλικράτη» και το συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες ξεκινάει.

Μια νέα δημοτική αρχή που καλείται ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων και να επωμισθεί την ευθύνη της πορείας του Δήμου σε μια δύσκολη συγκυρία. Σε μια εποχή που δοκιμάζεται η αξιοπιστία της πολιτικής και των ιδίων των δημοκρατικών θεσμών.

Σε μία εποχή που όλοι παρουσιάζονται ανίκανοι και διεφθαρμένοι, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει τον τόπο και κάθε Ελληνική οικογένεια.

Η κοινωνική και οικονομική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με ΚΡΙΣΗ δηλαδή με αξιολόγηση, περίσκεψη, σύνεση και αποφασιστικότητα.

Εξάλλου προπάντων σε δύσκολες εποχές οφείλει ο πολιτικός να δράσει, να μιλήσει, να αγωνιστεί, για να φωτίσει τους αφώτιστους, να κινήσει τους νωθρούς, να γαλβανίσει τους ενθουσιώδεις, να ξεσκεπάσει τους κάπηλους, να καταγγείλει τους επιτήδειους.

Τότε, όταν απειλείται η ελεύθερη σκέψη και η ίδια η υπόσταση του πολιτικού, αλλά και κάθε ανθρώπου, θα δείξει αν τηρεί πραγματικά την πίστη που επαγγέλλεται.

Σωπαίνοντας από αυταρέσκεια, δειλία η καιροσκοπία, προδίδεται και προδίδει.

Αισιοδοξούμε ελπίζουμε στο καλύτερο και στο βασανιστικό ερώτημα αν υπάρχει ελπίδα καλούμαστε να απαντήσουμε θετικά.

Και αν δυσκολευόμαστε, αν νομίζουμε ότι η ελπίδα χάθηκε, οφείλουμε να

την αποκαλύψουμε.

Πώς;

Με τη δράση μας, με την αφύπνιση μας με τη συμμετοχή μας , με την αγωνιστικότητα, με την αλληλεγγύη, με το στοχευμένο προγραμματισμό με το ζωντάνεμα την τοπικής μας κοινωνίας.

Να την αναζητήσουμε στο βλέμμα των νέων ανθρώπων που δυσκολεύονται να ξεκινήσουν τη ζωή τους.

Να την αντλήσουμε από την Τρίτη ηλικία στηριγμένοι στην εμπειρία ζωής τους, να την αντλήσουμε από τους μετανάστες μας που αγαπούν τον τόπο.

Νε την δημιουργήσουμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλο στις διεκδικήσεις για την βελτίωση της ζωής μας.

Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας την μιζέρια, πρακτικές και νοοτροπίες που οδήγησαν σε αδιέξοδα, στείρους τοπικισμούς. Οφείλουμε να οδηγήσουμε τον τόπο εκεί που του αξίζει.

Τόπο ικανό να πείσει τα παιδιά μας να παραμείνουν σε αυτόν.

Ο τόπος μας ο μικρός – ο μέγας

Ο Αχέροντας αναφέρεται από τον Όμηρο, υδάτινος δρόμος για την κατάβαση του Οδυσσέα στον Άδη, τα Ηλύσια πεδία (ο κάμπος μας). Καστροπολιτεία η αρχαία Ελέα η πρωτεύουσα του κοινού των Θεσπρωτών.

Η Φωτική, η Οσδίνα, Η Παραμυθιά, το Σούλι…

Οι Άνθρωποι μας

Ο Άγιος Δονάτος

Ο Άγιος Διάδοχος Φωτικής

Ο Νεομάρτυρας Άγ. Αναστάσιος

Ο Διονύσιος ο φιλόσοφος που επαναστάτησε ενάντια των Τούρκων το 1611 ξεκινώντας την επανάσταση από την Χόϊκα

Οι ευεργέτες μας Μιχαήλ Παραμυθιώτης, οι οικογένειες Μαρούτση, Βούλγαρη, Ρίγγα.

Οι ήρωες μας οι Σουλιώτες: Μποτσαραίοι, Τζαβελλαίοι, η εθνική αντίσταση και ο φόρος αίματος στην κατοχή με τους 49.

Η ιστορία του τόπου μας, οι παραδόσεις και η θέση που κατέχει ακόμα και σήμερα στην σύγχρονη νεότερη πορεία του πολιτικού – ιστορικού – οικονομικού γίγνεσθαι δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού

Εδώ που οι ανδρειωμένοι κρατούσαν τ’ άρματα…δεν μας επιτρέπεται ολιγωρία και μίζερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αντίθετα για όλους εμάς αποτελεί κίνητρο για δουλειά, βάση για προσφορά στον τόπο. Δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και προπάντων ορθής λειτουργίας θεσμών.

Ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία» παρομοιάζει τον άξιο πολιτικό με επιδέξιο υφαντή. Όπως ακριβώς ο επιδέξιος υφαντής είναι σε θέση να συνδυάσει πολύχρωμα νήματα για να φτιάξει ένα στέρεο ύφασμα, κατάλληλο για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, έτσι και ο οξυδερκής πολιτικός μπορεί να εναρμονιστεί τις αντίρροπες τάσεις μέσα στο σύνολο και να εξομαλύνει τις συγκρούσεις των συμφερόντων για μια δίκαιη πολιτεία.

Από το βήμα αυτό λοιπόν σήμερα καλώ όλους τους εκλεγμένους να συνειδητοποιήσουμε ότι η πολιτική δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός.

Αποτελεί το μέσο, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού, δεδομένου ότι η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται στο όνομα του λαού και είναι για το συμφέρον του λαού.

Ο γνήσιος πολιτικός αναγνωρίζει την ευθύνη του το χρέος του απέναντι στον εαυτό του και την κοινωνία για ότι γίνεται και για ότι προκειται να γίνει.

Χαρακτηριστικά του καλού πολιτικού είναι η ισχυρή βούληση η αυτογνωσία, η εργατικότητα και το υψηλό ηθικό ανάστημα.

Ολόκληρη η ζωή του πολιτικού πρέπει να είναι εποποϊα τόλμης, σεμνότητας, σεβασμού και τιμής προς τον άνθρωπο. Δεν είναι τέλειος, αλλά εκείνος που λαχταρά την τελειότητα, κι αυτή η τελειότητα, η καθαρότητα και η λάμψη της ζωής είναι το μέγιστο άθλημά του

Κατά τον αρχαίο φιλόσοφο Πυθαγόρα «ο πολιτικός δεν πρέπει να επιδεικνύεται με τα λόγια που λέει, αλλά με τα έργα που κάνει, εξάλλου ο κόσμος δεν θέλει αξιώματα αλλά λειτουργήματα.

Μόνο η μεθοδική και στοχευμένη δουλειά και η συνεργασία όλων των δημοτικών δυνάμεων μπορούν να οδηγήσουν το Δήμο σ’ επίπεδο που θα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, που θα αξιοποιεί ορθολογικά τις αναπτυξιακές δυνατότητες και ευκαιρίες, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής: Το φυσικό και καθαρό περιβάλλον, τους ήπιους ρυθμούς ζωής, τον πολιτιστικό πλούτο τις ζωντανές παραδόσεις, τα ποτάμια μας…

Καλώ τους δημότες σε επαγρύπνηση.

Εμείς δεν σας θέλουμε θεατές. Εμείς σας θέλουμε ενεργούς δημότες.

Θέλουμε σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού μαζί σας.

Η στείρα κριτική δεν οδήγησε ποτέ πουθενά.

Ο εποικοδομητικός διάλογος και η διαβούλευση η υπομονή και η δουλειά είναι τα ζητούμενα.

Η δύναμη μας είναι η δική σας σύμφωνη γνώμη, η δική σας επιλογή.

Έφτασε η αρχή του τέλους της αδράνειας, της αδιαφορίας, του ατομικού αντί για το συλλογικό. Ήρθε η ώρα της συμμετοχής.

ΜΟΝΟ μαζί μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας να κάνουμε το δήμο μας ανθρώπινο, λειτουργικό, βιώσιμο με δυνατή παραγωγική βάση.

Δήμο να σταματάς και όχι να προσπερνάς.

Με δεδομένη την αγάπη μας γι’ αυτόν τον τόπο σας καλούμε όλους να έρθετε κοντά μας.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε όλοι ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Να αναπλάσουμε το Δήμο μας ριζικά, για να υπηρετεί τις κοινωνικές μας ανάγκες, τη δική μας ιδιαιτερότητα.

Να μην είναι ο Δήμος εχθρός και αντίπαλος του πολίτη αλλά λειτουργός διακονίας των αναγκών του.

Προσωπικά υπόσχομαι να συνεργαστώ με όλους τους φορείς, τους υπαλλήλους του δήμου, τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις, για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου.

Γνωρίζω ότι η βούληση σας είναι σαφής και η επιταγή δεν είναι λευκή. Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς να υπηρετώ κόμματα ή συμφέροντα χωρίς να υπολογίζω πολιτικό κόστος.

Θα συνεχίσω να είμαι το πρόσωπο που πάντα γνωρίζατε και σας κοιτάζω στα μάτια, χωρίς να σταματήσω να διεκδικώ και να αγωνίζομαι.

Να είμαστε όλοι μαζί στον κοινό αγώνα στόχο «Παραμυθιά – Αχέροντας – Σούλι».

Ο Δήμος των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων.

Αυτός ο τόπος μας ενώνει ας αξιοποιήσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό και να προχωρήσουμε ενωμένοι κοιτάζοντας μπροστά

Με την ευκαιρία των γιορτών εύχομαι σ’ όλους σας Χρόνια Πολλά Υγεία, Χαρά, αλληλεγγύη και ευαίσθησία απέναντι στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, συνέπεια, ευθύνη και όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Σ’ αυτούς τους δύσκολούς καιρούς ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας, οτι οι προσπάθειες για το καλύτερο, δε θα σταματήσουν μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Έκθεση ζωγραφικής στο Αρχοντικό Ρίγγα, 2010-12-28 22:17:51

Έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Γαστεράτου θα φιλοξενήσει το Αρχοντικό Ρίγγα από την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου. Ο Κερκυραίος ζωγράφος εκθέτει για πρώτη φορά τα έργα του στην Παραμυθιά και μια ιδέα από την δουλειά του μπορείτε να πάρετε από το ακόλουθο βίντεο:

Συνάντηση για την ύδρευση του Ζερβοχωρίου, 2010-12-28 22:11:54

Συνάντηση με θέμα την ύδρευση του Ζερβοχωρίου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημάρχου Σουλίου Κας Σταυρούλας Μπραϊμη. Στην συνάντηση συμμετείχε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Παραμυθιάς, ο προϊστάμενος της Τ.Υ.Δ.Κ κ. Νικολάου Λάμπρος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτσιος Πέτρος, Ντόκος Μιχαήλ και Φράγκος Θωμάς.

Η Δήμαρχος υιοθέτησε την άποψη που επικράτησε στην συζήτηση και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση της μελέτης για γεώτρηση που είχε ετοιμάσει το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης θα ελεγχθεί και θα συντηρηθεί το δίκτυο για τυχόν απώλειες με σκοπό την μόνιμη λύση του χρόνιου προβλήματος.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Σταυρούλας Μπραϊμη Μπότση, 2010-12-24 16:22:01

Οι καμπάνες των Χριστουγέννων, μας καλούν να γιορτάσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι σ’όλους σας Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα, Υγεία, Χαρά,αλληλεγγύη και ευαίσθησία απέναντι στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, συνέπεια,ευθύνη και όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Σ’αυτούς τους δύσκολούς καιρούς ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας, οτι οι προσπάθειες για το καλύτερο, δε θα σταματήσουν μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση

Δήμαρχος Σουλίου

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, 2010-12-23 22:54:51

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» που συνδιοργανώθηκε από το πνευματικό κέντρο, τον εμπορικό σύλλογο και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, με την παρουσία πλήθος κόσμου.

Οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του αλλά και να του παραδώσουν τα γράμματα τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η χορωδία του Γυμνάσιου Παραμυθιάς που με τις καταπληκτικές μελωδίες της που έδωσε ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το τμήμα βιολιού του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς.

Και οι ποιο κρύες ψυχές ζεστάθηκαν από το κρασί του κ. Μαμούρη με την Γερμανική συνταγή του.

Τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και εδέσματα από τον γυναικείο συνεταιρισμό Παραμυθίας (Οι Σουλιώτισσες), έδωσαν στην βραδιά την απαραίτητη γλύκα.

Ψυχή και αφανής ήρωας και αυτής της εκδήλωσης ο πανταχού παρών Νικηφόρος.

Δείτε φωτογραφίες από τα «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»

In this article

Join the Conversation