Σχολιάζοντας την συνέντευξη του Γ. Καραγιάννη στην εκπομπή “Ελεύθερα”

Γράφει ο Γρηγόρης Μάρκου.

Κύριε διευθυντά,

O δήμαρχος Παραμυθιάς ήταν στο Μάστορα προσκεκλημένος και του έκανε διάφορες ερωτήσεις.

1ον τα έργα της Παραμυθιάς: 9,5 χρόνια Μπράίμη δήμαρχος Παραμυθιάς δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ στην Παραμυθιά. Ο δήμαρχος Καραγιάννης: τρία χρόνια επίσης το ίδιο. Όχι μόνο δεν διέθεσε ούτε ευρώ στην Παραμυθιά αλλά ανέλαβε να διεκπεραιώσειτα ελλείματα που άφησε η Μπράίμη χωρίς κανέναν υπολογισμό. Επίσης για να καλύψει το έλλειμα το πρώτο τρίμηνο ο δήμαρχος έβαλε 60% αύξηση στην φορολογία στα ακίνητα.

2ονστην ερώτηση του δημοσιογράφου για το θέμα του οικοτροφείου εγκαταλελειμμένο εδώ και σαράντα χρόνια δήλωσε ότι ανήκει στη Μητρόπολη Παραμυθιάς. Ψεύδεται απολύτως διότι το οικοτροφείο ανήκει στον δήμο Παραμυθιάς με επίσημα έγγραφα στα οποία ονομάζεται Γυμνασιακό οικοτροφείο Παραμυθιάς και όχι Μητροπολιτικό. Επίσης πήγε ο δήμαρχος δύο φορές στον Μητροπολίτη και ακόμη παίρνει απάντηση.

3ον οι προηγούμενες εφημερίδες και ο έντυπος τύπος έγραφαν ότι 31 Δεκεμβρίου του 21 ο Μητροπολίτης παραιτείται και για να τον σώσει από την παραίτηση ο δήμαρχος πήγε στην Κωνσταντινούπολη στον πατριάρχη Βαρθολομαίο να συνεχίσει να λειτουργεί να εξαντλήσει τα νεανικά του χρόνια.

4ον καμαρώνει ο δήμαρχος ότι του έχει στείλει τρία μικρά αυτοκίνητα το υπουργείο και έναν εκσκαφέα από τον Φιλόδημο και τα αφήνει μπροστά στο δημαρχείο για να δείξει ότι έχει ανάπτυξη. Επίσης έχει για τον εαυτό του και το επιτελείο του τρία αυτοκίνητα που τους εξυπηρετούν για τις μεταφορές τους.

5ον στον κύριο Μάστορα τον δημοσιογράφο εδώ και τρία τέσσερα χρόνια έχω στείλει τα απαραίτητα έγγραφα για το οικοτροφείο Παραμυθιάς, τα έχει δημοσιεύσει στην εφημερίδα ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. Μπορεί να συμβουλευτεί από τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του ή να του αποστείλω εκ νέου καινούργια.

Με εκτίμηση,
Ο λαογράφος Γρηγόριος Μάρκου Παραμυθιά 05/04/2022




In this article

Join the Conversation