Στην Ισπανία εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Erasmus

5η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης

Αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με 7 συνολικά εκπαιδευτικούς έλαβε μέρος στην 5η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης (Transnational Learning, Teaching and Training Activity) που διεξήχθη στη Γρανάδα, Ισπανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο Student Transition in Education Paths (S.T.E.P.) 2019-2022.

Το Πρόγραμμα που συντονίζεται από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας έχει ως στόχο να καταγράψει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές που διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο στις επτά χώρες-εταίρους του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας καθώς και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα σχολεία “Cristo de la Yedra” και Colegio Público “Profesor Tierno Galván” προκειμένου να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας και να παρακολουθήσουν βέλτιστες πρακτικές που αφορούν στη σχολική μετάβαση. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στους χώρους των σχολείων, συνομίλησαν με συναδέλφους εκπαιδευτικούς και αντάλλαξαν πληροφορίες, ιδέες και εμπειρίες.In this article

Join the Conversation