Στην Γλυκή το περιοδικό “Διακοπές”.

Εξερευνώντας το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου: Μια αξέχαστη εμπειρία στον Αχέροντα

Ο ποταμός έχει συνολικό μήκος 54 χλμ. Ένα χαρακτηριστικό του, που τον καθιστά ξεχωριστό, είναι ότι μπορείτε να τον διασχίσετε όλο. Μπορεί δηλαδή κάποιος να περπατάει έως και 20 ώρες μέσα στο ποτάμι.

Ο ποταμός και η ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβάνονται στο δίκτυο NATURA 2000, λόγω της σημασίας του οικοσυστήματος που φιλοξενούν.

Η εμπειρία που θα σας συστήσουν οι ντόπιοι είναι να απολαύσετε πρώτα μια βόλτα στις πηγές. Ένας περίπατος 800 μέτρων που μπορείτε να διανύσετε με την οικογένειά ή την παρέα σας. Εκεί, θα συναντήσετε τη μεγάλη πηγή του Δράκου και ουσιαστικά τις τελευταίες μεγάλες πηγές του ποταμού, πριν ξεκινήσει να ρέει προς τη θάλασσα. Από εκεί και κάτω για να συνεχίσετε χρειάζεται να μπείτε μέσα στο ποτάμι.

Το ποτάμι έχει διάφορες εναλλαγές – περιβαλλόμενο από πλατάνια και πουρνάρια – , δίνοντας στον επισκέπτη διάφορες επιλογές για να το γνωρίσει. Πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού, κολύμβηση στα παγωμένα νερά του και άλλες δραστηριότητες. Πολλοί τους καλοκαιρινούς μήνες διανυκτερεύουν στο ποτάμι για να το διασχίσουν όλο, με απόλυτο σεβασμό στη φύση και την τοποθεσία.

Δραστηριότητες
Ο ποταμός προσφέρει μια μοναδική βιωματική εμπειρία στους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας.

Αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών όλους του μήνες του χρόνου, μιας και οι περιηγήσεις γύρω και δίπλα από το ποτάμι καλύπτουν όλα τα γούστα. Αν προτιμάτε την πεζοπορία, ξεκινήστε από το περίφημο ιστορικό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και συναντήστε το Φαράγγι του Αχέροντα. Η διαδρομή είναι εξαιρετική.

Για τους λάτρεις των σπορ, μπορείτε να επιλέξετε δραστηριότητες ανάμεσα σε rafting, zip line, river trekking, κανό, ιππασία στις πηγές και ποδηλασία κατά μήκους του ποταμού. Οι έμπειρες ομάδες εκπαιδευτών και συνοδών σας παρέχουν τον εξοπλισμό και την κατάλληλη εκπαίδευση για να ζήσετε μια βιωματική εξερεύνηση του τόπου.

Γλυκή
Το χωριό Γλυκή, τοποθετημένο μόλις 2 χλμ. από τις πηγές του Αχέροντα, αποτελεί την ιδανική αφετηρία για το μυθικό σας ταξίδι στον Αχέροντα. Το χωριό συνδυάζει επίσης βουνό και θάλασσα, προσφέροντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδυάσει διαφορετικά είδη τουρισμού.

Ιστορία, θρησκευτικά αξιοθέατα, υπέροχες παραλίες στα 10′ από τον ποταμό. Αμμουδιές για οικογένειες με παιδιά, οργανωμένη παραλία 3 χλμ. καθώς και μικρότερες παραλίες για καταδύσεις στο μαγευτικό βυθό.

Αποτελεί επίσης ιδανικό ορμητήριο για να γνωρίσετε την ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι του χωριού είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι. Αυτό που επίσης θα απολαύσετε στη Γλυκή είναι τα παραδοσιακά ταβερνάκια με τις αυθεντικές γεύσεις της Ηπείρου.




In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!