Μεσολόγγι | Στις “Εορτές Εξόδου” αποδίδοντας τιμές στους πεσόντες Έλληνες & Φιλέλληνες, οι “Σουλιώτες”

+Φωτογραφίες

Τιμές στους πεσόντες, Έλληνες και Φιλέλληνες αποδίδονται από το πρωί τoυ Σαββάτου του Λαζάρου στο Μεσολόγγι στα πλαίσια των “Εορτών Εξόδου 2022”

Μεταξύ άλλων επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το πρωί στο Μνημείο των Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του Στρατού και Ξένων Κρατών.

Στις εκδηλώσεις συμπεριελήφθη και η μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου, του Ιερού Λαβάρου και του Τιμίου Σταυρού Αγιασμού του Επισκόπου Ρωγών από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ και τα κειμήλια του Μάρκου Μπότσαρη μεταφέρθηκαν στην Πινακοθήκη.

Παρών στην εκδήλωση και ο Όμιλος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου “Σουλιώτες”.

“Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό ο Όμιλος Σουλιωτών απέδωσαν φόρο τιμής- ξανά μετά από δύο χρόνια-στα ιερά χώματα τα ποτισμένα με το αίμα των ηρώων, των Ελεύθερων Πολιορκημένων, της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ακολουθώντας τη μεγαλειώδη πομπή λιτάνευσης που τελέστηκε απόψε, προς Μνήμη της Εξόδου του Μεσολογγίου. Ευχαριστούμε το Δήμο Μεσολογγίου και τους διοργανωτές για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση. Ευχόμαστε, με υγεία και του χρόνου” ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Όμιλος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου “Σουλιώτες”.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Κυριακή.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι




In this article

Join the Conversation