Επιτυχημένη η παρουσία της ΘΕΑΤΟ στην Πάτρα, 2011-02-09 23:18:54

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η ΘΕΑΤΟ από την Πάτρα όπου στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» παρουσίασε την φετινή της παραγωγή «Η Φιλονεικία των μελών του σώματος» του...

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η ΘΕΑΤΟ από την Πάτρα όπου στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» παρουσίασε την φετινή της παραγωγή «Η Φιλονεικία των μελών του σώματος» του Ν. Νηφάκη σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Ι.Ε. Γεωργακάκη. Με την παράσταση αυτή κηρύχθηκε και η έναρξη του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς». Ερασιτεχνικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα παρουσίαζαν σατιρικά δεκάλεπτα που δένονταν μεταξύ τους με σκηνογραφημένες γέφυρες τραγουδιών του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Η παρουσίαση αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή για την θεατρική μας ομάδα τόσο γιατί επιλέχθηκε να παίξει τον εναρκτήριο ρόλο στην όλη εκδήλωση όσο και γιατί η παράσταση έλαβε χώρα σ΄ ένα ιστορικό χώρο. Το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων κατασκευάστηκε το 1872 σε σχέδια του μεγάλου Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Είναι μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου και αποτελεί το παλαιότερο από τα σωζόμενα κλειστά θέατρα των νεότερων χρόνων και το εντυπωσιακότερο αρχιτεκτονικό στολίδι της Πάτρας.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε τόσο το πατρινό κοινό που καταχειροκρότησε την παράσταση όσο και αδελφική φιλοξενία που επιφύλαξε η διοργανώτρια ερασιτεχνική ομάδα της Πάτρας «ΡΕΦΕΝΕ» στην ομάδα μας. Είναι πραγματικά εξαιρετικά σπουδαίο σε εποχές που η εμπορευματοποίηση σαρώνει ακόμα και τις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες να θριαμβεύουν δράσεις που την αντιστρατεύονται και αντιπροτείνουν την φιλοξενία και το κέρασμα.

Η όλη εκδήλωση αποτέλεσε έναν ύμνο στο ερασιτεχνικό θέατρο που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι πολιτιστικής δράσης στη χώρα και το ερασιτεχνικό σχήμα «ΡΕΦΕΝΕ» με την θεσμοθέτηση πια του Σατιρικού Φεστιβάλ Μώμος ο Πατρεύς διατηρεί μια πρωτοποριακή δράση σε πανελλαδική κλίμακα.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι η εν λόγω παράσταση που παρουσιάστηκε σε χωριά και πόλεις του νομού μας , θα παρουσιαστεί και στις πρωτεύουσες των νομών της Ηπείρου και Λευκάδα καθώς και σε άλλα μέρη ανά την Ελλάδα.

Συμπληρωματικά να αναφερθεί και η τιμητική βράβευση της ΘΕΑΤΟ από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας την Κυριακή 6 Φλεβάρη στο ΄Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας΄ για την αξιόλογη δράση της στον Ηπειρωτικό χώρο και την «την πλούσια , πολύτροπη & πολύκαρπη πολιτιστική δραστηριότητα» – όπως αναγράφεται στο Βραβείο – που αποτελεί μια σημαντική διάκριση μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια αδιάκοπης και ανιδιοτελούς πολιτιστικής προσφοράς.

Η ΘΕΑΤΟ για μια ακόμη φορά υπόσχεται τη συνέχεια αυτής της πορείας.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!