Η Περιφέρεια Ηπείρου, θρηνεί την απώλεια του Κ. Παππά, 2011-02-10 14:58:46

Η Περιφέρεια Ηπείρου, θρηνεί την απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κωνσταντίνου Παππά, που έπεσε σήμερα το πρωί θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Φιλιππιάδας – Πρέβεζας. Ο Κ. Παππάς...

Η Περιφέρεια Ηπείρου, θρηνεί την απώλεια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κωνσταντίνου Παππά, που έπεσε σήμερα το πρωί θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Φιλιππιάδας – Πρέβεζας. Ο Κ. Παππάς μετέβαινε στην Πρέβεζα, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους, εκπροσωπώντας την Π.Ε. Άρτας, ενορίες της οποίας υπάγονται Εκκλησιαστικά στην Ι. Μ. Πρέβεζας.

Το ατύχημα, συνέβη λίγο πριν το Λούρο, ο κ. Παππάς, βρίσκονταν στην διασταύρωση Ωρωπού Πρέβεζας οδηγώντας την μηχανή του και ξαφνικά, από έναν παρακείμενο δρόμο βγήκε ένα φορτηγό όχημα το οποίο τον παρέσυρε. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο αντιπεριφερειάρχης έχασε την ζωή του, παρά το γεγονός πως φορούσε κράνος!

Ο Κώστας Παππάς γεννήθηκε στην Άρτα, στις 20 Δεκεμβρίου 1958. Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών. Είχε διατελέσει Σύμβουλος Νομάρχη Άρτας την περίοδο 1990-1993, Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Άρτας επί Δημαρχίας Κώστα Βάγια τις περιόδους 1994 – 1998 και 1998 – 2002 και Αντιδήμαρχος Αρταίων την περίοδο 2001 – 2002.

Ήταν Πρόεδρος του συλλόγου Μηχανικών Άρτας. Πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Άρτας στις Δημοτικές εκλογές του 2006 με τον συνδυασμό του κ. Γ. Κοτσαρίδα. Δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος Δημαρχιακής επιτροπής Δήμου Άρτας.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοέμβριο του 2010, ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη και είχε εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης στην Άρτα.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχασε σήμερα ένα από τα αξιότερα στελέχη της. Η Αυτοδιοίκηση είναι σήμερα πιο φτωχή. Η Ήπειρος είναι πιο φτωχή. Με τον Κώστα Παππά μας ένωσαν κοινά οράματα και αγωνίες για το μέλλον της πατρίδας μας. Καθημερινά ζούσαμε την αγωνία του για την επίλυση προβλημάτων της Ηπείρου. Καθημερινά έδινε τη δική του μάχη για τη στελέχωση των Υπηρεσιών, για την οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Γνωρίσματά του η μαχητικότητα, η διάθεση προσφοράς, η συλλογικότητα, το ήθος του. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Στην οικογένεια, στους φίλους και στους συνεργάτες του εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΑΣΤΑ

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον άδικο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Κωνσταντίνου Παππά, ο οποίος εν ώρα άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, κατευθυνόμενος προς την πόλη της Πρέβεζας για να τιμήσει τον εορτασμό του τοπικού πολιούχου.Ο Κωνσταντίνος Παππάς, κλήθηκε να υπηρετήσει τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης του Καλλικράτη στην περιοχή και μέσα από τη θέση ευθύνης του Αντιπεριφερειάρχη, συνέδεσε το όνομά του με την απαρχή του θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο. Η αυτοδιοίκηση του τόπου μας, από σήμερα είναι φτωχότερη. Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Η παράταξη «Ήπειρος –Τόπος να Ζεις» και ο επικεφαλής της, κ. Βαγγέλης Αργύρης, εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για τον αναπάντεχο, άδικο και πρόωρο χαμό του Αντιπεριφερειάρχη, συναδέλφου και φίλου, Κώστα Παππά.Είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως δεν είναι πια μαζί μας τη στιγμή που λίγες ώρες πριν δουλεύαμε μαζί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Ο Κώστας Παππάς ήταν ένας εργατικός άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης και σίγουρα η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό.Πρώτα και πάνω από όλα, όμως, θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

 

 

In this article

Join the Conversation