Αισιόδοξα μηνύματα για την μετά-covid τουριστική περίοδο απο την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Ταξίδι”

Δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου

Με αισιόδοξα μηνύματα για την  μετά- covid τουριστική περίοδο της Ηπείρου, ολοκληρώθηκα την Πρωτομαγιά η 23η   Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ΤΑΞΊΔΙ” στη Λευκωσία της Κύπρου. Στη Έκθεση συμμετείχε για μια ακόμη    χρονιά, με δικό της Περίπτερο η Περιφέρεια Ηπείρου ως συνεκθετης του ΕΟΤ.

Η τουριστική αγορά της Ηπείρου αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια από τις βασικές στοχεύσεις της τουριστικής στρατηγικής της Περιφέρειας με αποτελέσματα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης ήταν η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στην Έκθεση και ειδικότερα στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και η έντονη διάθεση πολλών εξ αυτών –μετά από δύο χρόνια αναστολών λόγω της πανδημίας-να προγραμματίσουν επισκέψεις σε περιοχές της. Από τους επισκέπτες και τις συζητήσεις που έγιναν στο περίπτερο της Ηπείρου, αναδειχτηκαν για μια ακόμη φορά οι εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν για επισκέπτες από την Κύπρου, χάρη στον εξαιρετισμό συνδυασμό του παραθαλλάσιου «μετώπου» με το ορεινό ανάγλυφο, που έχει καταστήσει την Ήπειρο ως έναν αναγνωρισμένο προορισμό στο σύνολό του Πρόκειται για πολύ χρήσιμη διαπίστωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι το «ΤΑΞΙΔΙ», είναι “καταναλωτική” Έκθεση, δηλαδή οι επισκέπτες ενδιαφέρονταν κυρίως για τις άμεσες και επόμενες διακοπές τους αναζητώντας καλές προτάσεις και προσφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβολή στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος    έχει και ο σημαντικός αριθμός Κυπρίων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πού αποτελεί έναν καλό “πρεσβευτή” για τίς ομορφιές του τόπου.

Ενθαρρυντικά ήταν και τα μηνύματα από τις προγραμματισμένες επαφές των στελεχών της Περιφέρειας Ηπείρου με επιχειρηματίες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην προώθηση των Κυπρίων επισκεπτών. Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις με τον executive chairman του πολύ σημαντικού οργανισμού Top Kinisis κ. Άκη Κελεπέση και την vice president κ. Έλενα Τάνου που ήδη έχουν προγραμματίσει τουριστικά πακέτα για την παραθαλάσσια Ήπειρο, αρχικά με την TUS και την CYPRUS ενώ σε λίγο καιρό θα αρχίσει η προώθηση επισκεπτών και στην ορεινή Ήπειρο, στις οποίες θα αρχίσουν να περιλαμβάνονται και τα Τζουμέρκα.

Σε κάτι ανάλογο για την  παραθαλάσσια και ορεινή Ήπειρο στοχεύουν και ενέργειες που προγραμματίζει ο ΕΟΤ Κύπρου και συζητήθηκε η πρόταση κατά τίς επαφές με τον Διευθυντή του κ. Πέτρο Σαγάνα. Πέραν αυτών, στις ενδιαφέρουσες επαφές ήταν εκείνη με την  chief commercial officer τής Cyprus Airways κα Madonna Hoyek η οποία μετέφερε το ενδιαφέρον της αεροπορικής εταιρείας για να εντάξει την Ήπειρο- με προϋποθέσεις φυσικά-  στα δρομολόγιά της.

Μεταξύ των επισήμων που επισκέφτηκαν το περίπτερο τής Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος που εκπροσώπησε την κυπριακή κυβέρνηση , ο Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, που εκπροσώπησε την Εκκλησία της Κύπρου κ.α.  Υπεύθυνοι οργάνωσης και λειτουργίας του Περιπτέρου ήταν τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας ( Τμήμα Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος) και Κώστας Χριστοδούλου ( Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού). Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Aθλητισμού και Απασχόλησης κ. Χάρης Λαζάνης.In this article

Join the Conversation