Προς αδειοδότηση φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 95 MW

Επιφυλάξεις από τον Δήμο Σουλίου. Γνωμοδοτεί η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου την Δευτέρα.

Αιτήσεις αδειοδότησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έρχονται για γνωμοδοτήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες, με την συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Μαΐου, να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν 8 συνολικά περιπτώσεις.

Είχε προηγηθεί η έκφραση γνώμης για 2 περιπτώσεις φωτοβολταϊκών πάρκων απο το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου, που αφορούσε σταθμούς ισχύος 20 και 25 MW αντίστοιχα, για τις οποίες εκφράστηκαν επιφυλάξεις τοσο για περιβαλλοντικούς οσο και για λογούς επιρροής στην πρωτογενή παραγωγή, ενώ ανεμένται η συμπλήρωση του σχετικού δελτίου Δ11 απο το Δήμο Σουλίου, στο οποίο θα περιέχεται αναλυτικά οι άποψη προς την Περιφέρεια.

Απο τις 8 που θα συζητηθούν στην επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, οι 3 αφορούν την Θεσπρωτία και τα όρια της Παραμυθιάς:

  • Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η): «Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με ονομασία «Ράχη Στέρμου 3», συνολικής ισχύος 25 MW, στη θέση «Ράχη Στέρμου» και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Παραμυθιάς & Αχέροντα του Δήμου Σουλίου και στην Δ.Ε. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία «GREEN REPOWER M.I.K.E.»
  • Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 5η): «Φωτοβολταϊκός Σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με ονομασία «Ράχη Στέρμου 1», συνολικής ισχύος 20 MW, στη θέση «Ράχη Στέρμου» και των συνοδών του έργων, στις Δ.Ε. Παραμυθιάς & Αχέροντα του Δήμου Σουλίου και στην Δ.Ε. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία «GREEN REPOWER M.I.K.E.».
  • Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η , α/α 2): «Κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ονομασία «ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ», ισχύος 50,00 MW, στη θέση «ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ» και των συνοδών του έργων, στην Τ.Κ. Μαργαριτίου, Δ.Ε. Μαργαριτίου, Δήμου Ηγουμενίτσας και στην Τ.Κ. Αμπελιάς, Δ.Ε. Παραμυθιάς, Δήμου Σουλίου Π.Ε. Ηγουμενίτσας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.».




In this article

Join the Conversation