ΒΙΝΤΕΟ | Παρουσιάστηκε η συμμετοχή του Δ. Σουλίου στο πρόγραμμα «Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια»

Που στοχεύει το πρόγραμμα και ποια τα οφέλη για τους δημότες

Η συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στο πρόγραμμα «Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR», του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης  στην Παραμυθιά στο Θεατρο Καρκαμίσι, παρουσία μεταξύ άλλων του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, των Δημάρχων Σουλίου, Άρτας και Δωδώνης, Γιάννη Καραγιάννη, Χρήστου Τσιρογιάννη, Χρήστου Ντακαλέτση, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλας Μπραίμη, αυτοδιοικητικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων και συλλογών.

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν στοιχεία σχετικά με τον εντοπισμό των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών του Δήμου Σουλίου, η παροχή χρήσιμων συμβουλών για την εξοικονόμηση ενέργειας και η ενθάρρυνση της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από τους Δημότες (π.χ. ίδρυση και συμμετοχή σε Ενεργειακές Κοινότητες) με απώτερο σκοπό την ανακούφιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας.

Μέσω του POWERPOOR, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Σουλίου να διευρύνει την κοινωνική του πολιτική και παράλληλα, μέσω της ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων, να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη μεταξύ των οποίων η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε τοπικό επίπεδο, η αντιστάθμιση των ενεργειακών τους καταναλώσεων μέσω της εφαρμογής του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού, η ενσωμάτωση μέτρων για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Φτώχειας στα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) και η εκτενής ενημέρωση σχετικά με καινοτόμα τεχνολογικά και χρηματοοικονομικά εργαλεία για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων. Παράλληλα, μέσω του POWERPOOR ενισχύεται η προβολή και η δικτύωση του Δήμου Σουλίου με Ευρωπαϊκούς Δήμους, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόσθετης χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκούς πόρους.

Μέσω του προγράμματος, ο Δήμος Σουλίου στοχεύει στη χάραξη μιας βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής προς όφελος των πολιτών του, γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως με την ίδρυση του 1ου Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας στην Ήπειρο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στιγμιότυπα από την σημερινή παρουσίαση:

In this article

Join the Conversation