Πρωτιά Ανδρέα Σπυρόπουλου δίνουν τα ανεπίσημα αποτελέσματα για την κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Τον οποίο θα προτείνει για τη θέση του Γραμματέα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σταυροδοσία για τη νέα κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με την καταμέτρηση να συνετίζεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων κυριαρχούν πρόσωπα νεώτερα και… άφθαρτα με την συντριπτική τους πλειοψηφία να «πρόσκεινται» στον νέο πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι υποψήφιοι ήταν 464 και οι Σύνεδροι είχαν το δικαίωμα να «σταυρώσουν» έως και 45 στελέχη. Η τελική λίστα με τα 301 της Κεντρικής Επιτροπής θα διαμορφωθεί αφού υπολογιστούν οι ποσοστώσεις- για παράδειγμα, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος ισχύει η εκπροσώπηση κάθε φύλου τουλάχιστον στο 1/3 των εκλεγμένων μελών του και των νέων κάτω των 35 ετών, τουλάχιστον σε ποσοστό 10%.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην καταμέτρηση την πρωτιά εξασφαλίζει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος (εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος και θα τον προτείνει για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής).

Ψηλά εκλέγονται και ο απερχόμενος Γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης (στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά που στήριξε στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας τον Γιώργο Παπανδρέου), ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Μάντζος, ο Αντώνης Σαουλίδης (αυτοδιοικητικός από τη Θεσσαλονίκη και υποψήφιος βουλευτής), η Μάρα Κουκουδάκη (πλέον βασικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη), ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος (υποψήφιος Δήμαρχος στην Πάτρα), ο Σωτήρης Ζαρμπαλάς (από τα Γιάννενα), ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης (πρώην πρόεδρος ΕΚΑ από τη Θεσσαλονίκη), η Έλενα Αναστασίου (διευθύντρια του γραφείου του κ. Ανδρουλάκη) και ο υποψήφιος για την ηγεσία τον Δεκέμβρη Παύλος Χρηστίδης.



In this article

Join the Conversation