Βανδάλισαν με υβριστικά συνθήματα το φαράγγι του Αχέροντα

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

Το πρωί της 23ης Μαΐου μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όλους τους περιπατητές του μονοπατιού που οδηγεί στις πηγές του Αχέροντα, καθώς και ολόκληρη τη Δημοτική Αρχή που πασχίζει να αναβαθμίσει με κάθε διαθέσιμο τρόπο την τουριστική επισκεψιμότητα στο Δήμο Σουλίου.

Ενόψει της έναρξης της πολυαναμενόμενης τουριστικής περιόδου και ενώ γίνεται και μια σοβαρή προσπάθεια για την ανάδειξη των πολιτιστικών και οικολογικών ευαισθησιών της πλειονότητας των πολιτών, μια μικρή ομάδα ασυνείδητων κατάφερε να καταστρέψει και να δυσφημίσει το τοπίο σε έναν από τους ομορφότερους και τουριστικότερους προορισμούς του Δήμου.

Μια μικρή ομάδα ασεβών ατόμων, χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση και παιδεία, αφού πρώτα κατέστρεψε τις κατασκευές που είχαν τοποθετηθεί για την ξεκούραση των επισκεπτών (ξύλινα καθίσματα, τραπέζια κλπ.), στη συνέχεια προέβει στην αναγραφή υβριστικών συνθημάτων, τόσο σε βράχους όσο και σε κορμούς πλατάνων κατά μήκος του μονοπατιού.

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη συγνώμη της προς τους επισκέπτες που αντίκρισαν αυτή την λυπηρή εικόνα.

Θα συνεχίσουμε με περίσσεια ζήλου, προκειμένου να σβήσουμε αυτές τις μελανές εικόνες, να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες προς τον επισκέπτη του τόπου μας υπηρεσίες και να αναδείξουμε αυτό το τόσο όμορφο τοπίο.

In this article

Join the Conversation