Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την συμμετοχή της στην Κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ

Για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων με συμβάσεις ΕΣΠΑ, Σχολικές Καθαρίστριες, Covid, και για το άνοιγμα των Προσλήψεων στους Δήμους με μόνιμο προσωπικό

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, θα στέκεται πάντα στο πλευρό των συναδέλφων, τιμώντας την ψήφο σας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, συμμετείχαμε στη μεγαλειώδη Κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων με συμβάσεις ΕΣΠΑ, Σχολικές Καθαρίστριες, Covid, και για το άνοιγμα των Προσλήψεων στους Δήμους με μόνιμο προσωπικό, κυρίως σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της Κινητοποίησης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα και δεν έλαβαν καμιά ουσιαστική απάντηση και, βεβαίως, καμία δέσμευση για τα αιτήματά μας.

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, σε ενημέρωση των διαδηλωτών συναδέλφων, μετά την έξοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής από τη συνάντηση, δήλωσε ότι :
«η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα συνεδρίαση, με πρόταση των δημάρχων για έκδοση Προκήρυξης με αυξημένη μοριοδότηση των υπηρετούντων Εργαζομένων, Συμβασιούχων όλων των Κλάδων και των Δομών. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ θα βρίσκεται σε αναμονή της συνεδρίασης αυτής μέσα στην εβδομάδα, έτοιμη για οποιαδήποτε, πιθανή, αγωνιστική διαδικασία για την πραγματική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ δήλωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση, και θα περιμένει τις εξελίξεις. Αυτό το Σαββατοκύριακο οι Σύλλογοι – Μέλη της Ομοσπονδίας θα απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, αναμένοντας την απόφαση της ΚΕΔΕ και τη συνάντηση με την Ομοσπονδία. Ζήτησε από τους συναδέλφους υπομονή και απόλυτη συνεννόηση και επαφή με την ΠΟΕ ΟΤΑ και τα κατά τόπους Διοικητικά Συμβούλια, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων και την ενίσχυση των Δημοτικών Υπηρεσιών προς όφελος του Πολίτη!

Συνάδελφοι,

στη Θεσπρωτία, είναι απόλυτη ανάγκη να απαιτήσουμε από τα μέλη της ΔΑΣ του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, να αφήσουν τη μικροκομματική πολιτική που υιοθέτησαν ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και να σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!
ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Τα μέλη του Δ.Σ.,
Εκπρόσωποι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ,
Σουζάνα Καπνίση
Μαρίνα Κοσιώρη
Νικηφόρος Σταύρου




In this article

Join the Conversation