Και στο ιστορικό Σούλι το Pindos Historic Rally 2022

Το τριήμερο 23-26 Ιουνίου η διοργάνωση

Σε ένα μήνα ξεκινά το Pindos Historic Rally 2022 και ήδη η Οργανωτική Επιτροπή έχει λάβει 40 δηλώσεις συμμετοχής κάποιες εκ των οποίων από χώρες του εξωτερικού!

Με παρακαταθήκη τις επιτυχίες των ετών 2020-2021 έχοντας πλέον καθιερωθεί στο πρόγραμμα των Ελληνικών αγώνων ιστορικού αυτοκινήτου, ο Αλυτάρχης του Pindos Historic Rally 2022 έχει θέσει τον πήχη ακόμα υψηλότερα όπως αναμένεται , και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στα πληρώματα που έζησαν τις εμπειρίες των παρελθόντων ετών.

Οι περιγραφές του αγώνα όσων συμμετείχαν, το «παρεΐστικο κλίμα» (στις συνεστιάσεις και στα ξενοδοχεία), τα αφιερώματα στον ξένο τύπο, αλλά και το προκηρυχθέν Regularity Master Trophy 2022 έχουν δώσει το έναυσμα και σε «πρωτοεμφανιζόμενα» πληρώματα, να ζήσουν την εμπειρία ενός αγώνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην χώρα μας.

Κάπως έτσι, ο φετινός αγώνας έγινε 3ήμερος και στηρίζεται στην περυσινή πετυχημένη «συνταγή» με σωστές δοσολογίες ήτοι: Αντοχή συνδυασμένη με γρηγοράδα για πληρώματα και αυτοκίνητα, στο όριο της Regularity, µε σφιχτά ωράρια, σε µαγευτικά τοπία, νυχτερινές ειδικές, αλλαγή ρυθμού λόγω πλοήγησης που φέρνουν ανατροπές στην κατάταξη, και άμεση έκδοση αποτελεσμάτων , στοιχεία που τα πληρώματα με διεθνή εμπειρία τα εκθειάζουν.

Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων και περιλαµβάνει πλήθος αναβάσεων και καταβάσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου. Το υψόμετρο και το ορεινό ανάγλυφο του εδάφους δίνει την δυνατότητα στον Αλυτάρχη να σχεδιάσει διαδρομές που συγκρίνονται και κατά περίπτωση υπερτερούν των φημισμένων διαδρομών Targa Florio, Turini, Tour de Corse , κ.α.

Ευελπιστώντας εφέτος οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις περυσινές , τα πληρώματα απαλλαγμένα από τους περιορισμούς της πανδημίας, καλούνται να διανύσουν περίπου ~850 συνολικά χλµ, εκ των οποίων 500 χλμ. σε ειδικές διαδροµές ακριβείας, όπου θα υπάρξουν 250+ κρυφές χρονοµετρήσεις, µε ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, µέσω του δορυφορικού συστήµατος χρονοµέτρησης της ANUBE Motorsport.

Το πρώτο σκέλος θα εκκινήσει την Πέμπτη 23/6 στις 7:30 το βράδυ από την πλατεία Μαβίλη στην λίµνη των Ιωαννίνων και θα έχει κατατακτήριο ρόλο. Οι διαδροµές του πρώτου σκέλους θα διεξαχθούν γύρω από το όρος Μιτσικέλι, συμπεριλαμβάνοντας την ειδική “δυναμόμετρο” Περίβλεπτος, καθώς και την superstage Λιγκιάδες, ανάβαση που θα οδηγήσει τα πληρώματα στο ομώνυμο χωριό, όπου και θα έχουν την ευκαιρία να δειπνήσουν με φόντο την λίμνη Παμβώτιδα.

Η δεύτερη ηµέρα (εκκίνηση Παρασκευή 24/6 στις 10 το πρωί), περιλαµβάνει διαδροµές στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, καταλήγει για µεσηµεριανή ανασυγκρότηση στο πάντα φιλόξενο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου και συνεχίζει νότια µέσα από άγριας ομορφιάς διαδροµές του εθνικού πάρκου Τζουμέρκων, για να καταλήξει το απόγευµα στη μαγευτική λίμνη Ζηρού. Το τελευταίο σκέλος της ημέρας , περιλαµβάνει διαδροµές γύρω από το ιστορικό Σούλι και την Δωδώνη για να καταλήξει τελικά το βράδυ και πάλι στη γραφική λίµνη των Ιωαννίνων, όπου και η τελική ανασυγκρότηση της ημέρας.

Σάββατο 25/6 πρωί, επανεκκίνηση και πάλι από τη λίµνη των Ιωαννίνων, για την τελική αναμέτρηση μεταξύ των πληρωμάτων που θα κρίνει τους νικητές και διακριθέντες του αγώνα!

Διαδρομή 3ης ημέρας στην καρδιά του εθνικού πάρκου της Πίνδου, όπου περνώντας από Μηλιωτάδες, Φλαμπουράρι, Βοβούσα, Περιβόλι, τα πληρώματα θα φθάσουν ως το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας κι εν συνεχεία θα περάσουν από την χαράδρα Αώου, Ηλιοχώρι, Τσεπέλοβο για να τερματίσουν γύρω στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία Μαβίλη.

Η διαδικασία απονομής επάθλων στα πληρώματα που θα ζήσουν άλλη μία μοναδική εμπειρία του Pindos Historic Rally, edition 2022 θα ανακοινωθεί προσεχώς από την οργανωτική επιτροπή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τον αγώνα, µπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα http://www.pindos.org/, όπως επίσης να παρακολουθήσετε και ζωντανά τόσο την διαδρομή των πληρωµάτων, όσο και την βαθµολογική τους κατάταξη.



In this article

Join the Conversation