BINTEO | Εορτές Σουλίου: H μουσικοχορευτική συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στο κτήριο Bvlgari

Κορυφώνονται την Κυριακή στο Σούλι οι εκδηλώσεις

Με την καθιερωμένη μουσικοχορευτική συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στο κτήριο Bvlgari, συνεχίστηκε η δεύτερη μέρα των εορτών Σουλίου.

Παραδοσιακού χορούς, από τις φωνές των Σάββα Σιάτρα  και Γιώργου Κούρτη χόρεψαν χορευτικά συγκροτήματα από Θεσσαλονίκη, Βόνιτσα, καθώς και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθίας, ενώ το μουσικο πρόγραμμα ξεκίνησε χορωδια της Θεσσαλονίκης.

To παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι Βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, οι Δήμαρχοι Σουλίου και Ηγουμενίτσας Γιάννης Καραγιάννης και Γιάννης Λώλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπότση, ο Προεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μάκης Κιάμος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων και συλλογών καθώς και πλήθος κόσμου.

Οι Εορτές Σουλίου κορυφώνονται το πρωί της Κυριακής στο Ηρωικό Σούλι, με το πρόγραμμα να περιέχει μεταξύ άλλων, τον 9ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου “Θυσίας Σουλιωτών”, την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου και παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα στα πηγάδια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικές εικόνες από την δεύτερη ημέρα των εορτών Σουλίου στο κτήριο Bvlgari:

 




In this article

Join the Conversation