Ο Β. Γιόγιακας για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά στην Θεσπρωτία

Και για την ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την υδατοκαλλιέργεια

Για τις πολιτικές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σκοπό τη στήριξη των παραγωγών ενημέρωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς τους εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας παρουσία του Βασίλη Γιόγιακα την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Ο κ. Γεωργαντάς επιβεβαίωσε ότι όλες οι καλλιεργούμενες εκτάσεις μανταρινιών θα υπολογιστούν στην καταβολή κρατικής ενίσχυσης λόγω της πανδημίας ακόμα και αν είχαν δηλωθεί ως κλημεντίνη στο ΟΣΔΕ το 2020 και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταβληθεί ενίσχυση για την απώλεια παραγωγής άνω του 50% λόγω του παγετού της άνοιξης του 2021. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα των ΤΟΕΒ ενώ ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των παραγωγών.

Επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην υδατοκαλλιέργεια

Τη σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία μετά τη θεσμοθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) σε θαλάσσιες περιοχές της Θεσπρωτίας τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τη συμβολή του κλάδου στην τοπική οικονομία το Σάββατο 28 Μαΐου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε επίσης στα 25 εκατομμύρια ευρώ που προβλέφθηκαν ως κεφάλαιο κίνησης ή αντιστάθμισμα στις επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας για το διάστημα από τον Φεβρουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2020 λόγω πτώσης των πωλήσεών τους καθώς και στο έργο ανάδειξης και προβολής των τοπικών προϊόντων της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας που ανέλαβε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας.

«Σε μια συνολική έκταση 26.500 και πλέον στρεμμάτων θα δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν νέες μονάδες υδατοκαλλιέργειας και να επεκταθούν ή να μετεγκατασταθούν υπάρχουσες. Να γίνουν επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υποστήριξης και να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των, ούτως ή άλλως, εξωστρεφών επιχειρήσεων του κλάδου. Με προοπτική να δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή.», σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
In this article

Join the Conversation