Μια εκδρομή με ιερή αποστολή, από την Άφρα της Κέρκυρας στην Παναγία την Λαμποβίθρα +Φωτογραφίες

200 χρόνια μετά, την μετοίκηση κατοίκων της περιοχής στην κοινότητα της Κέρκυρας, κρατώντας στα χέρια τους εικόνα από την Παναγία την Λαμποβιθρα στην Αρχ. Φωτική.

Στην Παραμυθιά, με σκοπο να βρεθούν στα χώματα απο τα οποία πριν 200 χρονια κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν και βρέθηκαν στην Κέρκυρα και εγκαταστάθηκαν στην κοινότητα της Άφρας, βρέθηκαν την Κυριακή, κάτοικοι του νησιού των Φαιάκων, μετα από πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Άφρας.

Οι επισκέπτες από την Κέρκυρα, παρέδωσαν στον Ι.Ν. Λαμποβίθρας στον χώρο της αρχαίας Φωτικής εικόνα της Υ.Θ Λαμποβίτισσης, με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς μια εικόνα της Υ.Θ Λαμποβίτισσης, απο το ίδιο σημείο, είχαν μαζί τους πριν 200 χρονια, οι ντόπιοι που μετοίκησαν στο νησί των Φαιάκων.

Η εκδρομή περιλάμβανε επίσκεψη στην Αρχαιά Φωτική και τον ναό της Λαμποβιθρας, επίσκεψη στην Παραμυθιά, στον Αχέροντα και το Σούλι οπου παρακολούθησαν την κορύφωση των εκδηλώσεων για το ολοκαύτωμα του Σουλίου.

“Ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή για όλους μας καθώς για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια επέστρεψε αντίγραφο της εικόνας και Αφριωτών στο σημείο από όπου μετακινήθηκε η εικόνα και οι Σουλιώτες με προορισμό την Άφρα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Παραμυθιάς Παππά Παναγιώτη, για την συνεργασία όπως επίσης και τον Πατέρα Αντώνιο. Σημαντική η συμβολή του κ Πέτσιου Πέτρου. Ευχαριστούμε επίσης τον Πατέρα Νεκτάριο Μπόκο καθώς και τον Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαπόντιων Νήσων κ.κ Νεκτάριο ,που μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε αυτή την ιερή αποστολή. Ήταν μία αξέχαστη εκδρομή με πολλές όμορφες στιγμές και συγκινήσεις.” αναφέρουν σε σχετικό σχολιο, τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Άφρας.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, άλογο και σώμα νερού

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άλογο και φύση

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται, άλογο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι




In this article

Join the Conversation