Αύριο Σάββατο η παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών – Η ιστορία του αεροδρομίου Παραμυθιάς κατά τον Β’ΠΠ»

Στο θέατρο Καρκαμίσι στις 11:30 π.μ.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών – Η ιστορία του αεροδρομίου Παραμυθιάς κατά τον Β’ΠΠ», στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι», στο κέντρο της Παραμυθιάς.

Το βιβλίο του συγγραφέα Ευθύμιου Σέρμπη κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 και στις 470 σελίδες του πραγματεύεται λεπτομερώς την ιστορία και τη δραστηριότητα του αεροδρομίου Παραμυθιάς από το 1940 έως το 1945, μέσα από μία ενδελεχή ιστορική έρευνα δεκατεσσάρων χρόνων, αποτελώντας ένα σύγγραμμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σημαντική παρακαταθήκη της τοπικής Ιστορίας. Οι συνθήκες της πανδημίας αμέσως μετά την έκδοση του βιβλίου ευθύνονται για την καθυστέρηση της παρουσίασης, η οποία πραγματοποιείται δύο χρόνια μετά την έκδοσή του.

Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Δήμος Σουλίου, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (Ε.Λ.Σ.Η.) και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς (Φ.Ο.Π.). Την εισήγηση της παρουσίασης θα επιμεληθεί ο κ. Παντελής Χαράλαμπος, Ιστορικός/Αρχαιολόγος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Φ.Ο.Π., ενώ στις θέσεις των ομιλητών θα παρίσταται ο κ. Τσαμάτος Παναγιώτης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Ε.Λ.Σ.Η. και ο συγγραφέας κ. Σέρμπης Ευθύμιος, MSc Φυσικός/Μετεωρολόγος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

In this article

Join the Conversation