Δεύτερη κινηματογραφική παραγωγή από την ΘΕΑΤΟ

Κοντά μια εξαετία από το κινηματογραφικό τόλμημα της ΘΕΑΤΟ και μετά το ανέβασμα άλλων τριών θεατρικών παραστάσεων, με την παραγωγή του 2010 «Φιλονικία των μελλών του σώματος» να...

Κοντά μια εξαετία από το κινηματογραφικό τόλμημα της ΘΕΑΤΟ και μετά το ανέβασμα άλλων τριών θεατρικών παραστάσεων, με την παραγωγή του 2010 «Φιλονικία των μελλών του σώματος» να εξακολουθεί να έχει μπροστά της αρκετό δρόμο ακόμη, οι καλλιτεχνικές ανησυχίες της ομάδας την φέρνουν ξανά απέναντι στην μεγάλη πρόκληση μιας νέας κινηματογραφικής δράσης.
Να θυμίσουμε ότι η κινηματογραφική ταινία σε ψηφιακή μορφή της ΘΕΑΤΟ «Η Μετανάστις», σε σκηνοθεσία Φώτη Πολυχρονόπουλου, παρουσιάστηκε το 2005 και το σενάριό της χτίστηκε μέσα από μαραθώνιες συζητήσεις σε ένα άκρως συλλογικό πλαίσιο που συνηθίζει να δουλεύει η ομάδα. Η τεράστια επιτυχία του εγχειρήματος επιβεβαιώθηκε τόσο στο Φεστιβάλ Πανόραμα Ανεξάρτητων Παραγωγών το Σεπτέμβρη του 2005 στην Αθήνα όπου απέσπασε το 1ο βραβείο Σεναρίου  καθώς  και το 1ο βραβείο Γυναικείου ρόλου για την Αθηνά Φίλου από την Αμπελιά, όσο κυρίως στο ότι όπου και αν  παίχτηκε όλα αυτά τα χρόνια (και δεν ήταν λίγα τα μέρη που την φιλοξένησαν) σε όποιο κοινό και να παρουσιάστηκε, προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως, τα καλλίτερα σχόλια από το κοινό και θαυμασμό για την ποιοτική δουλειά που την χαρακτηρίζει.
Υπό το βάρος αυτής της επιτυχίας και βάζοντας ένα νέο στοίχημα με τον εαυτό  της και την ιστορία της, η ΘΕΑΤΟ τολμά ένα νέο κινηματογραφικό άνοιγμα. Μια νέα ψηφιακή ταινία που θα δομηθεί και πάλι μέσα από τις συζητήσεις και τους προβληματισμούς που θα αναπτυχθούν σε κλίμα δημοκρατίας και ισοτιμίας στο εσωτερικό της ομάδας, όπου οι ηθοποιοί θα είναι ταυτόχρονα και τεχνικοί της παραγωγής και όπου το σκηνικό θα το αποτελέσει ο όμορφος τόπος μας.
Γι’ αυτό το σκοπό προσκαλεί κάθε φίλο από την Παραμυθιά ή την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, κάθε ενδιαφερόμενο για την ντόπια πολιτιστική παραγωγή, κάθε ανήσυχο πνεύμα που δυσφορεί στον καναπέ του, να διευρύνει την παρέα της ΘΕΑΤΟ και να παραβρεθεί στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 5:00 μμ στο θέατρο της Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Καρκαμίσι

Καλή αντάμωση
ΘΕΑΤΟ  

In this article

Join the Conversation